Skip navigation MENU

Bestemmingen

Groenland is een groot eiland, maar liefst 50 keer zo groot als Nederland. Toch wonen er maar weinig mensen, zo’n 57.000. Dat betekent weinig bebouwing en veel natuur. Er valt dus genoeg te ontdekken. In Groenland zijn er verscheidene dorpen en steden te vinden.

Rondreis maken door Groenland?

Klik op een ‘druppel’ in het kaartje voor meer informatie.

Elke regio weer anders

Groenland bestaat uit zes regio’s. Elke regio is weer anders. Het weer, het aantal mensen en de natuur kunnen erg met elkaar verschillen. Zo is het zuiden bijvoorbeeld een stuk warmer en natter dan het noorden. En zijn de bergen in het oosten veel hoger dan in het westen. Elke regio heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Ontdek op deze website welke regio’s wat te bieden hebben. Je vindt hier ook meer informatie over de dorpen en steden van Groenland. Zo kun je zelf bepalen welke plaatsen je eventueel wil bezoeken tijdens je vakantie.

Ben je maar korte tijd op Groenland, maar wil je toch een aantal steden bezoeken? Groenland heeft een aantal steden en dorpen die je echt gezien moet hebben. Dorpen en steden zijn overal te vinden op het eiland, behalve in het Nationaal Park.

De regio’s

Groenland bestaat uit de volgende zes regio’s:Bestemmingen Groenland

  • Noord-Groenland;
  • Arctic Circle (gebied rondom de poolcirkel);
  • Hoofdstedelijk gewest;
  • Nationaal park;
  • Oost-Groenland;
  • Zuid-Groenland.

Gebruik het submenu naast deze pagina om meer te lezen over deze gebieden en over de steden en dorpen van Groenland.

 

 

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel