Skip navigation MENU

Steden van Groenland

Wanneer je op vakantie gaat naar Groenland, wil je ongetwijfeld ook een aantal steden bezoeken (ook al kun je in Groenland niet echt spreken van steden). In elke regio van Groenland vind je verschillende steden en dorpen. Maar welke steden van Groenland zijn nu echt een bezoek waard?

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Welke steden moet je bezoeken?

Welke steden van Groenland je moet bezoeken tijdens je vakantie hangt af van waar je precies naar op zoek bent. Geef je meer om cultuur en mooie gebouwen en vind je het belangrijk dat er (genoeg) toeristische faciliteiten zijn? Dan kun je het beste een bezoek brengen aan de grote steden van Groenland.

Ben je een echte pionier en een natuurliefhebber? Dan is juist een bezoek aan de kleine dorpjes van Groenland een aanrader. Hier vind je meestal weinig toeristische faciliteiten en krijg je het meest te zien van de traditionele Inuitcultuur. Hieronder een overzicht van Groenlandse steden en dorpen die je het beste kunt bezoeken tijdens je vakantie op dit eiland.

Grote steden Groenland

  1. SisimiutNuuk. Tijdens je vakantie in Groenland moet je echt een bezoek brengen aan de hoofdstad Nuuk. Dit is verreweg de grootste stad van Groenland. Hier wonen meer dan 15.000 mensen! Je vindt hier vele restaurants en winkels, een universiteit, een prachtige haven en een cultureel centrum genaamd Katuaq. Ook de natuur rondom deze stad is schitterend en met een beetje geluk spot je hier ’s avonds ook het noorderlicht!
  2. Sisimiut. Sisimiut is de op een na grootste stad van Groenland. Deze stad ligt dichtbij de poolcirckel en staat bekend om de vele sportieve activiteiten die je daar kunt uitoefenen, zoals sneeuwscooteren, jagen en wandelen. Ook kun je hier een kijkje nemen bij de Arctic Circle Race, de zwaarste langlaufwedstrijd van de wereld.
  3. Ilulissat. Ilulissat is een grote toeristische trekpleister voor Groenland. Dat komt door de grote hoeveelheid ijsbergen, de IJsfjord van Ilulissat en het heerlijke eten. De Titanic is trouwens hoogstwaarschijnlijk gezonken door een ijsberg afkomstig uit Ilulissat.

Kleine dorpen

  1. Narsarsuaq. Narsarsuaq ligt in Zuid-Groenland, het groenste gedeelte van het eiland. Het is een modern, maar klein dorp dat zich bevindt in een prachtige omgeving. De ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Verrassend genoeg vind je hier verscheidene toeristische faciliteiten.
  2. Qaanaaq. Qaanaaq is de plek waar de pionier in je naar boven komt. De omgeving is gevuld met ijsbergen, fjorden, ijsgrotten en een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Het is ook een goede plek om het noorderlicht te spotten. Wil je iets ondernemen in Qaanaaq? Dan ben je afhankelijk van de (zeer vriendelijke en behulpzame) inwoners.
  3. Qeqertarsuaq. Qeqertarsuaq is de enige plaats op het Disko eiland. Het is een van de meest vruchtbare gebieden van Groenland en daarmee onderscheidt Qeqertarsuaq zich van andere plaatsen. Daarnaast heeft het Disko eiland een bijzondere geschiedenis en kun je er verschillende activiteiten ondernemen.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Leth-Olsen, Greenland Travel