Skip navigation MENU

Duiken

Dat Groenland een mooie bestemming is voor een actieve vakantie had je waarschijnlijk al bedacht. Maar wist je dat je er ook kan duiken? Duiken in Groenland vindt plaats op plekken waar het water helder is. De wateren rondom Groenland zijn gevuld met ijsbergen, scheepswrakken en vreemde planten. Een bijzondere plek voor een mooi duikavontuur dus.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Een echt avontuur

Duiken in Groenland is een activiteit voor echte avonturiers. De omstandigheden onder het water vragen namelijk opperste concentratie van de duiker. Je zult versteld staan van het al het moois dat je hier onder water vindt. Gecertificeerde duikers begeleiden je en laten je alle mooie plekken zien. De flaura en fauna onder het oceaanoppervlak kan worden omschreven als ‘anders’, of zelfs als vreemd. Je komt er van alles tegen, zoals: meervallen, snotolven, bossen van zeewier en raar uitziende zeekomkommers.

Scheepswrakken en ijsbergen

Duiken om een scheepswrak te zien is een van de meest bijzondere duikervaringen in Groenland. Duiker en schipper, Bo Lings, van het bedrijf Sirius Greenland in Sisimiut, is een van de weinige mensen in Groenland die je de locatie kan aanwijzen van meerdere scheepswrakken. Deze kun je vervolgens bewonderen. Bo Lings heeft veel ervaring als duiker en kan je onder het oceaanoppervlak de mooiste scheepswrakken laten zien. Je kunt het beste duiken in de omgeving van Tasiilaq, aangezien daar veel koraal is.

Duiken in de winter

Duiken is niet alleen iets voor de zomer. Ook in de winter kun je duiken op Groenland. Hoewel het dan op Groenland een stuk kouder is, blijft de temperatuur van het water in de Straat Davis (zeestraat tussen Groenland en Baffineiland) ongeveer gelijk. Je zult het tijdens het duiken in de winter dus niet kouder hebben dan in de zomer. Tijdens het duiken in de winter zul je daarbij onder water vele kronkelende lichtbundels zien, in allemaal verschillende kleuren. Schitterend.

Duiken, maar dan anders

Voor de mensen die graag hun bloed door hun aderen willen voelen stromen en een adrenalinekick willen, heeft Groenland een speciale sport. Het kan het beste worden omschreven als onderwatersurfen. Eenvoudig gezegd gaat het er om dat je je laat meevoeren door (sterke) waterstromen dichtbij de fjorden van het eiland. Het schijnt erg leuk te zijn.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: jeff