Skip navigation MENU

Upernavik

Upernavik is een klein dorpje, gelegen in een eilandengroep in het noordwesten van Groenland. Er wonen in dit dorp ongeveer 1.100 mensen en het is de op 12 na grootste stad van Groenland. Vanwege de geringe omvang van het dorp is alles op loopafstand te doen.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Perfecte combinatie

Upernavik is de perfecte vakantiebestemming voor de mensen die op zoek zijn naar een combinatie van een georganiseerde vakantie en een zelfvoorzienende expeditie. Upernavik heeft een groot ‘van het net af’-gehalte, vanwege de hoge noordelijke breedtegraad en de zon die elk jaar drie maanden wegblijft. In dit dorp leven de mensen zonder een (duidelijk aanwezige) infrastructuur, zoals een elektriciteitsnet. Maar door de vele omliggende dorpen, de levendige scheepvaartverkeer in de zomer en de goede verbindingen naar toeristische hotspots, voel je je nog steeds verbonden met de rest van Groenland.

Eilanden en ijs

Kenmerkend voor Upernavik, zijn de vele eilandjes en de grote hoeveelheid ijs die je daar ziet. Zo ver als je kunt kijken, zie je eilanden en ijsbergen. Wanneer je naar dit dorp gaat, dan is het echt een must om de verscheidene kleine dorpjes op deze eilanden te bezichtigen (eilandhoppen!). Dit kun je het beste doen met een kajak in de zomer, wanneer de middernachtzon schijnt. In de winter kun je op pad met een hondenslee of een sneeuwmobiel. Er is in de winter weinig licht, dus tenzij het noorderlicht tevoorschijn komt, moeten de Groenlanders vertrouwen op hun kompas.

Overnachten

Er zijn geen hotels in Upernavik. Wil je overnachten in Upernavik, dan kun je terecht in een gasthuis. Upernavik heeft een aantal gasthuizen. De gasthuizen zijn voorzien van toiletten, douches en internettoegang.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Kim Hansen