Skip navigation MENU

Kangaatsiaq

Kangaatsiaq is een plaats in het noorden van Groenland. In 1986 is deze plaats uitgeroepen tot stad. In het stadje wonen ongeveer 550 mensen. Wat deze idyllische stad zo bijzonder maakt is het feit dat ze bij een 150 kilometer grote fjord ligt. In deze fjord heb je volop de gelegenheid om verschillende pooldieren te spotten.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Prachtige omgeving

In Kangaatsiaq vind je weinig toeristische faciliteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld geen VVV kantoren, geen hotels en is er maar één internetcafé. Wanneer je in Kangaatsiaq wilt overnachten, kun je gebruik maken van een privé accommodatie. Reden te meer om de prachtige natuur rondom dit dorpje te verkennen. De 150 kilometer grote fjord laat je talloze eilanden, inhammen en baaien zien en er zijn genoeg manieren om de beschermde wateren te verkennen. Dit kan met een boot of met een kajak.

Gedurende je tocht kom je veel verschillende dieren tegen, zoals het rendier, de vos, de haas en verscheidene vogelsoorten. In het water kom je hier zeezoogdieren tegen als zadelrobben, bultruggen en dwergvinvissen.

Karakteristiek stadsbeeld

In de winter en de lente is de hondenslede het meest geschikte middel voor transport, de jacht en sport. Voor transport in de zomer kiest men vaak voor de boot. Het belang van de visserij en de jacht karakteriseren nog steeds het stadsbeeld. Wanneer je door de stad loopt, zul je veel rekken tegenkomen waarop vis en vlees liggen te drogen. Deze rekken worden vaak omgeven met uitgespreide zeehondenhuiden, garen, boeien en kajakken. Nog maar weinig toeristen hebben Kangaatsiaq bezocht.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel