Skip navigation MENU

Hoofdstedelijk Gewest

In het Hoofdstedelijk Gewest van Groenland kom je grote contrasten tegen. Je vindt hier een interessante afwisseling aan stedelijke sferen, kleine dorpjes en grote fjorden. In het Hoofdstedelijk Gewest kom je meer te weten over de oorspronkelijke levenswijze van de Inuit, maar zie je ook duidelijk westerse invloeden.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Veel afwisseling

De belangrijkste stad in het Hoofdstedelijk Gewest is de hoofdstad Nuuk. Dit is een Arctische metropool met een klein dorp gevoel. Nuuk staat bekend om zijn culturele diversiteit. In het Hoofdstedelijk Gewest kun je van alles doen, zoals walvissen spotten, winkelen, skiën en heerlijk dineren. Daarbij vinden er altijd leuke en interessante ontmoetingen plaats tussen de innovatieve en vooruitstrevende mensen uit het westen en de oorspronkelijke bevolking (vissers, jagers en kantoormensen).

Ook in de keuken kom je een mix aan culturen tegen. Een combinatie van bijvoorbeeld biologische Groenlandse ingrediënten en Thaise kruiden is niet ongewoon. Hoewel Nuuk het kleurrijke hart is van dit gebied, of beter gezegd, van Groenland, vertegenwoordigen de kleinere dorpen in het Hoofdstedelijk Gewest meer de oorspronkelijke levenswijze van de Inuit.

Dorpen en steden

In dit gebied liggen de volgende dorpen en steden:

  • Nuuk
  • Paamiut

Klik op een ‘druppel’ in het kaartje voor meer informatie en/of gebruik het submenu links van deze pagina.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel