Skip navigation MENU

Ittoqqortoormiit

Ittoqqortoormiit is een plaats in het oosten van Groenland en ligt aan de mond van de gigantische fjord Kangertittivaq. In het dorp wonen ongeveer 400 inwoners. Dichtbij het plaatsje ligt een luchthaven genaamd Nerlerit Inaat. De luchthaven kun je alleen bereiken met de hondenslede of de helikopter.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

Eropuit met een gids

Men stichtte de stad in 1924, omdat de stad Tassilaq te groot werd. Er waren in dat gebied niet genoeg dieren om op te jagen. De inwoners van Ittoqqortoormiit hebben het echter zwaar, aangezien ze moeten leven van de jacht en Europa en Amerika tegen het doden van zeehonden zijn.

Ittoqqortoormiit is door het ijs in de oceanen slecht drie maanden per jaar bereikbaar met de boot. Toch is dit dorp een belangrijke cruise bestemming voor mensen die meer van de natuur in Oost-Groenland willen zien. In de lente, wanneer het ijs begint te smelten en de zon hoog bovenaan de hemel staat, trekken veel mensen erop uit voor een hondensledetocht of voor tocht op de sneeuwmobiel. Je kunt hier ook de omgeving verkennen met een gids. Naast de visserij en jacht, proberen de mensen uit Ittoqqortoormiit ook wat te verdienen aan toerisme.

Kaap Tobin

Tijdens de korte maar intense zomer kun je zelf het level van avontuur bepalen. Kajakken liggen klaar om gehuurd te worden. De met ijs gevulde zeestraat bij Ittoqqortoormiit geeft je toegang tot Kaap Tobin. Kaap Tobin noemt men ook wel ‘Uunartoq’ wat betekent ‘daar waar men zichzelf (ver)brandt’. Deze plek kreeg deze naam omdat je daar de warmste warmwaterbron van Groenland vindt. De watertemperatuur is wel 62 graden!

Praktische informatie & weetjes

  • Ittoqqortoormiit heeft een supermarkt en een aantal kleine winkeltjes.
  • Het dorpje ligt bij het Nationale Park van Groenland, het grootste nationale park van de wereld.
  • Je kunt hier overnachten in het Ittoqqortoormiit gasthuis.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Hannes Grobe