Skip navigation MENU

Kajakken

Naast de hondenslede, de sneeuwmobiel, de boot en het vliegtuig, is de kajak een belangrijk transportmiddel in Groenland. De kajak is daarnaast ook een jachtmiddel. Oorspronkelijk komt de kajak uit het Noordpoolgebied. 4000 jaar geleden deed de kajak zijn intrede in Groenland, toen immigranten het eiland betraden. Groenlanders waren zo blij met de kajak dat het al snel een geliefd jachtmiddel werd onder de jagers. Tot op de dag van vandaag is de kajak een van de sterkste symbolen van Groenland als het gaat om hun vermogen om zich aan te passen aan het land en het weer.

Kajakken op Groenland?

Bekijk aanbod

Extreme expedities & forenzen

Het platteland van Groenland is 24-7 toegankelijk, mits het weer het toelaat. Echter, vanaf het water kun je niet overal aan land. Je zult namelijk ontdekken dat op veel plekken de bergen recht het water in lopen. Het is even zoeken waar je precies aan land kunt, maar los daarvan is kajakken langs de kust van Groenland echt een mooie manier om meer van Groenland te zien.

Kajakken in Groenland hoeft niet alleen te draaien om extreme expedities. Veel Groenlanders gebruiken de kajak ook als vervoersmiddel naar hun werk. In de zomer zie je veel kinderen in de haven oefenen met de kajak. Toeristen, zoals passagiers aan boord van passerende cruiseschepen, vinden het erg leuk om daar naar te kijken.

In Groenland kun je op veel plekken kajaks huren, zoals in Nuuk of Ittoqqortoormiit. Je krijgt vaak goede kaarten en duidelijke informatie mee, zoals over stromingen in het water. Ook kun je aan lokale kajakkers om informatie vragen over bijvoorbeeld de wind en het getij. Veiligheid blijft natuurlijk altijd belangrijker dan een spectaculair avontuur.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel