Skip navigation MENU

Paamiut

Paamiut is een plaats in Groenland, gelegen in de regio Hoofdstedelijk Gewest. Er wonen ongeveer 1.500 inwoners in Paamiut. Typerend voor deze plaats zijn de besneeuwde hellingen in de winter en de majestueuze wilde dieren.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Sterke connectie met adelaar

Niet elke stad kan zeggen dat ze beschermd wordt door dieren. Paamiut wel. De adelaar komt veel voor in deze stad en de inwoners voelen een sterke connectie met dit dier. Voetbal- en handbalteams gebruiken de adelaar dan ook vaak als mascotte. Kom naar Paamiut om de adelaar te spotten. Men zegt dat dat geluk brengt.

Net als de adelaar staat Paamiut voor onafhankelijkheid. Paamiut staat bekend om de mysterieuze mist en om de combinatie van oude en nieuwe gewoonten. In de stad vind je veel pittoreske gebouwen en vrouwen die druk bezig zijn met het maken van kleding. De mensen in Paamiut zijn heel vriendelijk, dus maak gerust een praatje.

Winterparadijs

In de winter valt er een griezelige hoeveelheid sneeuw in Paamiut. Daarmee wordt Paamiut een waar winterparadijs voor sneeuwliefhebbers. Als je gek bent op skiën, dan heb je hier zeker genoeg ruimte. Wanneer de sneeuw smelt in de zomer, komen de wandelroutes tevoorschijn. Je kunt ervoor kiezen om naar de top van de berg te wandelen of om kilometers door het binnenland te lopen. Onderweg kun je prachtige bloemen plukken. In de zomer is zeilen een geliefde activiteit in Paamiut. Zeil naar oude dorpjes of verken de Sermilik fjord.

Zelf op ontdekking

Terwijl de grotere stedenPaamiut van Groenland meer weggelegd zijn voor de toeristen die liever gebaande wegen bewandelen, is Paamuit meer de plek voor pioniers. De mensen in Paamiut verwelkomen je graag en zijn vaak bereid om je te helpen. In Paamiut draait het om het genieten van kleine dingen. Geniet van de stilte, het kabbelende water en de prachtige kleine gebouwen.

Praktische informatie & weetjes

  • Paamiut betekent ‘de mensen die leven bij de mond’. Dit refereert naar haar locatie aan de mond van de Kuannersooq fjord.
  • In Paamiut vind je prachtige kerk.
  • De veerboot stopt twee keer per week in Paamiut.
  • In Paamiut vind je een supermarkt en een hotel.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: gokulmyphoto, clemensfranz