Skip navigation MENU

Reisinformatie

Een vakantie naar Groenland is een unieke ervaring. Groenland is een bijzonder land. Het is het land van de Inuitcultuur, een overweldigend landschap en immense ijsbergen. Een goede voorbereiding op je reis naar Groenland is zeker nodig. Lees op deze website alles wat je moet weten voor je vertrekt.

Op vakantie naar Groenland?

Bekijk aanbod

Tijd

Wil je op vakantie naar Groenland? Dan is het belangrijk om te weten wat het tijdsverschil is met Nederland en België en in welke tijdszone Groenland ligt. Met name voor het boeken van hotels en vliegtickets is het belangrijk om dat te weten. In Groenland is het 4 uur vroeger dan in Nederland en België.

Taal

Groenland heeft een eigen taal, maar de meeste Groenlanders spreken ook Deens. Jongeren en jong volwassenen op Groenland spreken vaak ook goed Engels. Sommige personeelsleden van hotels en winkels spreken naast Engels ook Duits en Frans.

Geld

Groenland maakt deel uit van Denemarken. Daarom maken ze in Groenland gebruik van de Deense Kroon. De Deense kroon is gekoppeld aan de euro waardoor deze een vrij stabiele wisselkoers heeft. 1 kroon is ongeveer €0,11 waard. In Groenland kun je vaak betalen met contact geld en de creditcard.

De Deense kroon is verdeeld in 100 øre. De volgende munten en biljetten zijn vandaag nog in omloop.

Biljetten (symbool kr.)

 • 50 Kronen (paars)
 • 100 Kronen (oranje)
 • 200 Kronen (groen)
 • 500 Kronen (blauw)
 • 1000 Kronen (rood)

Munten (symbool kr.)

 • 50 øre
 • 1 Kroon
 • 2 Kronen
 • 5 Kronen
 • 10 Kronen
 • 20 Kronen

Bellen en internet

Websites uit Groenland eindigen op .gl. De landcode (landnummer) om iemand in Groenland te kunnen bellen is 00299 of +299. Wil je vanuit Groenland naar Nederland bellen? Gebruik dan 0031 of +31. Op het eiland gebruiken de meeste mensen een mobiele telefoon. Op het eiland heb je in alle bewoonde gebieden bereik. Bellen via de vaste telefoon kan in postkantoren. Hier kun je overigens ook mobiele telefoons en ‘pay as you go’-kaarten kopen.

Daarnaast heb je in Groenland ook heel gemakkelijk toegang tot het internet. Op het eiland vind je verscheidene wifi hotspots en internetcafés in de grote steden. Verder kun je ook verbinding maken met het internet in VVV kantoren en in bibliotheken. Ook in hotels kun je je e-mail checken. Steeds meer hotels bieden wifi in de kamers aan.

Visum

Wanneer je op vakantie gaat naar Groenland, is het goed om te controleren of je een visum nodig hebt. Vanuit Nederland heb je geen visum nodig. Vanuit andere landen wellicht wel. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Groenland heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum.

Het is van belang of je eenmalig naar Groenland gaat of vaker. Wanneer je vaker gaat, kan een double entry visa gunstiger zijn. Soms is het namelijk moeilijk om je visum te verlengen. Per land kan het verschillen, maar een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot drie maanden geldig. Wanneer je een visum nodig hebt, zijn er twee opties. Of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken.

Inentingen

Voor Groenland zijn er geen vaccinaties verplicht. Wel worden een aantal vaccinaties aanbevolen. Het vaccinatieadvies kan verschillen van gebied tot gebied in Groenland en de kans op het krijgen van een specifieke ziekte kan seizoensgebonden zijn. Welke reisvaccinaties Groenland nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het beste bespreken met je huisarts of een vaccinatiekliniek.

Aanbevolen vaccinaties zijn:

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel