Skip navigation MENU

Heli-skiën

Wil je Groenland op de ski’s verkennen? Dat kan. Groenland is de ideale bestemming voor langlaufen en heli-skiën. Voor ‘gewoon’ skiën heeft het eiland te weinig skifaciliteiten, zoals skiliften. Heli-skiën is eigenlijk bijna hetzelfde als ‘gewoon’ skiën, alleen bereik je dan bepaalde gebieden met een helikopter. Groenland heeft hoge en steile bergtoppen die aflopen richting de zee. Heli-skiën is daarom een echt avontuur op Groenland. Ook is het een mooie manier om meer van het landschap en dorpjes te zien.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

Heli-skiën Oost-Groenland

Heli-skiën in Oost-Groenland staat helemaal in het teken van grote open bergvlaktes. De uitspraak ‘gebrek aan ruimte’ gaat hier zeker niet op. Vanuit het helikopterraam kijk je neer op het landschap, maar het is moeilijk om te vatten hoe groot het natuurgebied nu daadwerkelijk is. Niet zo gek wanneer je je bedenkt dat het landschap een omvang heeft van 250.000 m2. Genoeg ruimte om te heli-skiën dus!

Heli-ski activiteiten worden vaak georganiseerd vanuit de plaatsen Kulusuk en Tasiilaq. Wil je wat meer afwisseling? Dan kun je heli-skiën ook combineren met het maken van een tocht op de hondenslede en/of de sneeuwmobiel.

Heli-skiën West-Groenland

Heli-skiën in West-Groenland staat bekend om het skiën langs de kust en de steile overgangen in het landschap. Je vindt hier bergtoppen tot wel 2.000 meter hoog! Met een boot kun je de eilandengroepen en fjorden bereiken rondom Maniitsoq en Kangaamiut. Op het platform van de boot staat de helikopter. Deze brengt je naar de beste ski-gebieden. Het eten op de boot is trouwens voortreffelijk!

Lokale cultuur

De meeste heli-skiërs verblijven in dorpjes rondom de populaire skigebieden. Dat maakt heli-skiën in Groenland ook zo bijzonder. Skiërs genieten hier niet alleen van het mooie landschap, maar ook van de typerende Inuitcultuur. De steden en dorpen op dit eiland zijn nog weinig toeristisch, waardoor reizigers aan de lijve ondervinden hoe de echte Inuit leven. Het heli-skiën in de ruige natuur van Groenland en de dagelijkse gesprekken met de Inuit maken dit avontuur tot een onvergetelijke ervaring.

In Oost- en West-Groenland kun je verblijven in verschillende hotels en hostels. In Kangaamiut kiezen de meeste reizigers echter voor een privéhuisje in het dorp zelf.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Visit Greenland