Skip navigation MENU

Sneeuwscooteren

Groenlanders kunnen niet zonder sneeuwmobiel. Het geeft Groenlanders vrijheid en mobiliteit gedurende de winter. Men gebruikt sneeuwmobielen voor transport, werk en sport.

Ga op avontuur met Nordic

Nordic is dé specialist als het gaat om vakanties naar het hoge noorden. Ga mee op avontuur tussen kolossale ijsschotsen, bergen en fjorden.

Hotspots voor sneeuwscooteren

Sneeuwscooteren kan praktisch overal in Groenland (behalve in ijsvrije gebieden), maar zijn er zijn een aantal hotspots waar je echte avontuurlijke tochten kunt maken.

  • Bij Sisimiut vindSneeuwscooteren Groenland je de grootste afgelegen gebieden en vanwege het bergachtige terrein is het de perfecte plek voor lange tochten. In dit gebied kun je zowel tochten maken die geschikt zijn voor families als voor echte waaghalzen.
  • De winter opent in Tasiilaq een heel nieuw, bijna onbegaanbaar terrein dat klaar ligt om verkend te worden. In dit gebied combineert men vaak skiën met sneeuwscooteren. Erg leuk om te doen.
  • Op het eiland van Qeqertarsuaq, grenzend aan Ilulissat, creëren valleien en platte vulkanische bergen de perfecte omgeving voor vele sneeuwmobielsafari’s. Men combineert hier sneeuwscooteren vaak met hondensledetochten. Vooral tochten naar de top van de 800 meter lange gletsjer zijn populair, aangezien je daar een fantastisch uitzicht hebt over de hele Diskobaai.

Sneeuwscooteren onderdeel dagelijks leven

Sneeuwscooteren is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven in Groenland. Voor veel (stadse) jongeren is de sneeuwmobiel onderdeel geworden van hun identiteit. De sneeuwmobiel is voor hen net zo belangrijk als mooie kleding, de juiste taal en sport. Maar los van dat is de sneeuwmobiel natuurlijk een van de belangrijkste transportmiddelen op het eiland om het land te doorkruisen.

Vooral in Zuid-Groenland gebruiken de inwoners dit transportmiddel vaak voor het werk op het platteland, het jagen in de bergen en het trotseren van het oceaanijs. Sommige mensen gaan zelfs op de sneeuwscooter naar het werk. In het weekend is de sneeuwmobiel een veel gebruikt transportmiddel om de bergen in te gaan voor een leuke picknick.

Wachten op de winter

In oktober beginnen veel Groenlanders nerveus te worden. Ze bereiden hun uitrusting voor, bestuderen de lucht en de wolken en delen met elkaar hun blijdschap wanneer de eerste sneeuw valt. Waarom? Omdat deze mensen, en dat zijn vooral jongeren, zich verheugen op sneeuwmobielracen. Wanneer de eerste sneeuwmobiel door de straat gaat, weet je dat dat de start is van een half jaar sneeuw en ijs. Groenlanders zijn blij met de sneeuwmobiel, omdat het ze een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid geeft.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland TravelVisit Greenland