Skip navigation MENU

Nanortalik

Nanortalik is de meest zuidelijk gelegen grotere plaats van Groenland. In dit dorp wonen ongeveer 1.300 inwoners. Nanortalik werd gesticht in 1770. Vanwege slechte aanmeermogelijkheden, is het dorp op een gegeven moment verplaatst. Daar staan nu alleen nog wat ruïnes. De inwoners leven van kleinschalige visserij.

Ga op avontuur met Nordic

Nordic is dé specialist als het gaat om vakanties naar het hoge noorden. Ga mee op avontuur tussen kolossale ijsschotsen, bergen en fjorden.

Idyllisch paradijs

Nanortalik staat letterlijk en figuurlijk op een eiland. Zuid-Groenland is het meest groene gedeelte van Groenland en Nanortalik staat bekend als het dorp met de prachtige velden en kleurrijke bloemen. In dit dorp vind je ook grote bergen, wat opmerkelijk is aangezien bergen meer voorkomen in het oosten van Groenland. Verder maken de grote hoeveelheid ijs net buiten de haven en de migratie van inwoners uit Oost-Groenland Nanortalik een unieke plaats. Het dorp Nanortalik is niet heel makkelijk te bereiken, maar de vriendelijke atmosfeer die daar op je wacht is de trip zeker waard. Je voelt je erg welkom hier en er valt genoeg te zien.

Adembenemende omgeving

Van de zee tot aan de hoogste bergen, overal waar je kijkt, zie je prachtige natuurelementen. In het oosten zie je de hoge bergen en in het westen de enorme ijsbergen en wilde pooldieren. De natuur in Nanortalik is op verschillende manieren te verkennen. Zo kun je hier bijvoorbeeld heerlijk wandelen. In dit dorp vind je verschillende (onofficiële) uitkijkpunten waar je schitterende panoramische uitzichten hebt over de omgeving. Je kunt hier ook een prachtige boottrip maken langs de kust van Nanortalik. Geniet in de lente en de zomer ondertussen van de prachtige bloemen die je hier letterlijk overal tegenkomt. In de winter wordt je hier omgeven door sneeuw.

Tasermiut fjord & Nanortalik museum

Voor degenen die wat meer uitdaging willen, bestaat er de Tasermiut fjord. Het harde gesteente wat bijna recht uit de grond komt, zorgt ervoor dat dit de ideale omgeving is voor bergbeklimmen. Ook is dit is de perfecte omgeving voor leuke kajakavonturen. Je kunt je in deze fjord uren vermaken.

In Nanortalik staat het Nanortalik museum. Dit museum besteedt aandacht aan de koloniale tijd en de oude Noorse cultuur. Je komt meer te weten over deze plaats, met name over de beginperiode waarin Nanortalik veel werd gebruikt als locatie voor reclamespotjes. Verder zul je in Nanortalik veel in aanraking komen met verschillende koren. Koorzingen is hier een populaire activiteit.

Wil je overnachten in Nanortalik? Dan kun je terecht in een hotel of in een jeugd hostel.

Op vakantie naar Groenland?

Bekijk aanbod

photo by: sportzfotos, WikiMedia