Skip navigation MENU

Tasiilaq

Tasiilaq is een plaats in het oosten van Groenland. Het is de grootste stad van Oost-Groenland en heeft ongeveer 1.850 inwoners. Tasiilaq heeft een eigen haven, maar is maar een paar maanden per jaar bereikbaar voor schepen. In de zomer komt de temperatuur maar een paar graden boven het vriespunt.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Avonturen in Tasiilaq

Ondanks dat Tasiilaq maar 1.850 inwoners heeft, is dit wel de toegangspoort tot veel verschillende zomeractiviteiten. Denk aan: wandelen, bergbeklimmenkajakken, heli-skiën, sneeuwscooteren, varen en aan het maken van hondensledetochten en walvissafari’s. Oost-Groenland, en met name Tasiilaq, vormt ‘de voorkant’ van Groenland. Of zoals sommige mensen het noemen ‘ het gezicht richting de wereld’.

Zomer- en winteractiviteiten

In de zomer krijgt Tasiilaq haar energie van de mensen die op dat moment in de stad aanwezig zijn. Zij brengen de stad tot leven. Tasiilaq leent zich in de zomer perfect voor activiteiten als wandelen, bergbeklimmen, kajakken en varen. Ook walvissafari’s zijn dan populair. In de winter kun je deelnemen aan activiteiten als sneeuwscooteren en heli-skiën. Ook hondensledetochten zijn dan in trek.

Voor alle drie de winterse activiteiten geldt dat zelf kunt bepalen of je een lange of korte tocht wil maken. Zo kun je bijvoorbeeld wel een week lang hele-skiën of een driedaagse hondensledetocht maken. Het ultieme avontuur is hier het doorkruisen van de ijskap. Dan reis je van Isortoq in Oost-Groenland naar Kangerlussuaq in West-Groenland. En vergis je niet. Ook al hebben ze geen wegen in Groenland, de inwoners van Tasiilaq maken gebruik van moderne gps-apparaten. Alleen dan voor andere vervoersmethoden.

Praktische informatie & weetjes

  • Tasiilaq is een van de snelst groeiende plaatsen van Groenland.
  • De plaats ligt ongeveer 100 kilometer bij de poolcirkel vandaan.
  • Palo’s bruiloft, de eerste Groenlandse film, is gemaakt in Tasiilaq.
  • Twee keer per jaar komt er een goederenboot naar Tasillaq. Wanneer deze arriveert zijn de inwoners erg blij. Vaak worden er dan ook drie kanonschoten gevuurd.
  • Je kunt overnachten in een hotel.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Bovino