Skip navigation MENU

Aasiaat

Aasiaat is een relatief grote stad, gevestigd in de gemeente Qaasuitsup in Groenland. De stad ligt op zo’n 300 kilometer van de poolcirkel en er wonen ongeveer 3.100 mensen. Aasiaat staat bekend als het educatieve centrum. Zo kun je hier naar het gymnasium, de zeevaartschool en naar een dovenschool.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Kleurrijke huisjes

Of je Aasiaat nu bereikt met de boot of met het vliegtuig, je zult begroet worden door vele gekleurde huisjes. Het lijken wel kleine kunstwerkjes en de vriendelijke inwoners laten je gelijk thuis voelen. Omdat Aasiaat het educatief centrum van Noord-Groenland is, komen er elk jaar meer en meer mensen bij.

Hoewel het landschap bij Aasiaat vrij vlak is, valt er genoeg te beleven op het water. Walvissafari’s en kajakken zijn populaire activiteiten in dit gebied. Je kunt veel van de inwoners leren, aangezien de marine een grote invloed heeft op het dagelijkse leven in Aasiaat. Maak in deze plaats kennis met de Groenlandse cultuur en leer meer over de hechte connectie die de inwoners hebben met de natuur en de zee.

Middernachtzon marathon

Als je het niet erg vindt om te bewegen tijdens je vakantie, dan is de zomerse middernachtzonmarathon een uitdagend alternatief voor het typische ‘city sightseeing’, oftewel, het bekijken van de stad. Elk evenement in Groenland heeft een twist. En de twist van deze marathon is dat je de route een paar keer moet rennen, aangezien het moeilijk is om een verharde weg te vinden in Groenland die minstens 42 kilometer lang is. In de winter wordt deze marathonroute vaak gebruikt voor langlaufen.

De veerboot Sarfaq Ittuk stopt twee keer per week in Aasiaat en je kunt overnachten in een hotel. In Aasiaat zijn twee hotels te vinden.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: VaidoOtsar