Skip navigation MENU

Soorten vakanties Groenland

Groenland is hét vakantieland voor pioniers en avonturiers. Weet je nog niet precies wat je wilt en kunt doen op het eiland? Geen probleem. Op Groenland is van alles te beleven en je kunt zelf kiezen welke type vakantie het best bij jou past. Groenland leent zich uitstekend voor wandelvakanties, skivakanties en zelfs eilandhoppen.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Wandelvakantie

De natuur in Groenland is ongerept en ruig en tussen de steden en dorpen vind je geen wegen. Daarom is dit eiland een perfecte bestemming voor een wandelvakantie. Trek er op uit en verwonder je over de prachtige flora en fauna die je hier (in de toendragebieden langs de kust) tegenkomt. Tijdens je wandelvakantie kun je eventueel ook bergen beklimmen. Een wandelvakantie is zowel voor ervaren wandelaars als voor beginners mogelijk. Een goede voorbereiding/training is echter wel aan te raden. Dat geldt ook voor het bergbeklimmen, aangezien de bergen in Groenland erg steil zijn. Koop in ieder geval goede stevige schoenen en loop deze goed in.

Skivakantie

Skiën is niet echt een optie in Groenland, aangezien er te weinig toeristische faciliteiten zijn, zoals skiliften. Heli-skiën kan wel! Je kunt het hele jaar door heli-skiën in Groenland, aangezien er altijd genoeg ijs en sneeuw ligt. In de zomer moet je wellicht iets verder de binnenlanden in, maar het is dan wel heerlijk lang licht. In de winter zul je het daglicht namelijk nauwelijks zien. De meest populaire skigebieden vind je in Aasiaat en Nuuk.

Eilandhoppen

Je had het misschien niet verwacht, maar in Groenland kun je ook eilandhoppen. Langs de kust van het eiland liggen verscheidene kleine eilanden. Vooral bij Upernavik kun je goed eilandhoppen. Op de eilandjes vind je (soms) verschillende kleine dorpen. Deze kun je bezoeken tijdens het eilandhoppen. In de zomer bereik je deze eilanden met de kajak of met een zeilboot. In de winter, wanneer het water bevroren is, kun je deze eilanden bereiken met een sneeuwmobiel. In de dorpen leer je meer over de traditionele Inuitcultuur.

Individuele reis of groepsreis

Wanneer je op vakantie wilt naar Groenland, kun je zowel kiezen voor een individuele reis als voor een groepsreis. Verscheidene reisorganisaties hebben voor beide type reizen programma’s opgesteld. Wat een vakantie naar Groenland kost, verschilt per programma. Dat ligt aan hoe lang je wilt gaan en aan wat je allemaal wilt doen. Je kunt er eventueel voor kiezen om zelf je reis naar Groenland te regelen. Wellicht is dat goedkoper. Vergeet dan alleen niet dat dat veel gedoe op kan leveren, aangezien er in Groenland nog niet veel toeristische faciliteiten zijn. Ook zul je dan even goed moeten zoeken naar een eventuele gids. Waar je ook voor kiest, Groenland heeft voor beide type reizen veel te bieden.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel