Skip navigation MENU

Uummannaq

Uummannaq is een plaats gelegen in het noordwesten van Groenland. Vroeger was het ook een gemeente in Groenland. In deze gemeente woonden ongeveer 2.500 inwoners, waarvan meer dan de helft in de stad Uummannaq. Uummannaq is de op elf na grootste plaats van Groenland en ligt tegen een hartvormige berg aan. Daarbij heeft dit dorp ook de grootste veerboothaven van het eiland. Net als vele andere dorpen en steden in Groenland, leven de inwoners van Uummannaq van de jacht en visserij.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Gemoedelijke sfeer

Uummannaq is maar een klein plaatsje, maar veel toeristen worden verliefd op dit dorp. Mensen voelen zich er snel thuis. Met een klein beetje pioniersmentaliteit, leer je hier veel over de Inuitcultuur. Ook kun je hier genieten van de prachtige natuur. Toeristen verblijven graag in Uummannaq vanwege de gemoedelijke sfeer. De mensen in dit dorp zijn erg vriendelijk. Toeristen worden bij aankomst vaak toegezongen door muzikanten en inwoners maken graag een praatje met je. Op zomerse dagen verkopen vrouwen in de haven handgemaakte spullen en zijn de mannen druk bezig met het vangen van vis.

Turfhutten en Uummannaq fjord

Om de Inuit cultuur in Uummannaq enigszins te begrijpen, moet je iets weten over de geschiedenis van dit dorp. Een belangrijk onderdeel van de geschiedenis, zijn de turfhutten. Wanneer je hier meer over wilt weten, kun je een bezoek brengen aan het Uumannaq museum. In dit museum leer je hoe het was om in deze hutten te leven. Ook kun je de omgeving van dit dorp verkennen, door naar nabij gelegen plaatsen te zeilen. Overigens is de hele fjord waarin Uummannaq ligt prachtig. Het is zeker de moeite waard om daar een keer op ontdekkingstocht te gaan.

IJsgolfwedstrijden

Iets wat Uummannaq echt uniek maakt, zijn de ijsgolfwedstrijden. De ‘golfbaan’ is niet voorzien van strak gemaaid gras, maar bestaat uit ijs en sneeuw. En het balletje is knalrood; simpelweg om deze niet kwijt te raken in de sneeuw. IJsgolf is een unieke sport die men hier in het voorjaar beoefent. Sterker nog, er is dan een heus internationaal toernooi. Op het ijs worden jaarlijks 9 holes gecreëerd, die elk jaar anders zijn. Hier komt zowel slagkracht als techniek bij kijken. Wie van golf houdt, moet dit eens uit proberen.

Overnachten

In Uummannaq kun je in ieder geval twee hotels vinden: hotel Uummannaq en Cafémma. In allebei de hotels vind je verschillende soorten kamers en voorzieningen. Beide hotels beschikken in ieder geval over een toilet, douche, tv en internet. Daarbij krijg je bij Cafémma naast een heerlijk ontbijt ook heerlijke koffie met cake aangeboden.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Algkalv