Skip navigation MENU

Kleding

Wanneer je op vakantie gaat naar Groenland moet je goed voorbereid zijn. Dat betekent niet alleen trainen en informatie verzamelen, maar ook de juiste kleding meenemen. Wat moet je meenemen aan kleding wanneer je op vakantie gaat naar Groenland?

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Slecht weer bestaat niet

Verkeerde kleding bestaat echter wel. Of je nu in de winter of in de zomer op vakantie gaat naar Groenland, we raden je altijd aan om je kleding in laagjes te dragen. De buitenste laag kleding moet wind- en waterdicht zijn en de kleding daaronder moet gemaakt zijn van warm materiaal, zoals wol. Het weer in Groenland kan snel veranderen en erg onstuimig zijn. Op het land kan het redelijk warm zijn, maar op het water erg koud. Het water is immers maar een of twee graden. Breng daarom ook mutsen, sjaals en handschoenen mee.

In de zomer kan het zo nu en dan zo warm worden dat je een korte broek en t-shirt aan kan. Houd er alleen wel rekening mee dat er in juli en augustus veel muggen kunnen zijn. Neem daarom ook een klamboe, insectenspray en eventuele allergiepillen mee.

Geschikte schoenen

Wat je ook wilt gaan doen op Groenland, houd er rekening mee dat je hoe dan ook veel zult moeten wandelen. Vaak in heuvelachtig en ongelijk terrein. Daarom is het belangrijk dat je goede, waterdichte bergschoenen met een stevige zool meeneemt. Wanneer je dit type schoen voor het eerst gaat dragen, is het belangrijk dat je deze eerst goed inloopt. Anders zul je al snel last krijgen van blaren.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel