Skip navigation MENU

Qaanaaq

Qaanaaq is een stad in het meest noordelijke gedeelte van Groenland. Er wonen 635 mensen in deze stad. Daarmee is Qanaaq de grootste stad binnen de gemeente Qaasuitsup. De stad heeft bijna evenveel hondensledes als inwoners. Wel 500! Vroeger heette de stad Thule en het is een van de meest noordelijk gelegen plaatsen op aarde.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

In gesprek met lokale bewoners

Wanneer je plan bent om hoger naar het noorden te trekken, laat dan je toeristpersonage achter ergens in de omgeving van Ilulissat. In Qanaaq maak je namelijk kennis met het echte leven van de Inuit. Toeristische arrangementen kom je hier weinig tegen. Je hoeft geen extreem buitenmens te zijn om van deze stad te genieten, maar je moet wel een beetje een open geest hebben.

Wil je een leukeQaanaaq activiteit ondernemen in Qaanaaq? Dan zul je in gesprek moeten met de lokale bewoners. De mensen in Groenland zijn erg vriendelijk, dus vaak levert het leuke gesprekken op plus gepersonaliseerde hondensledetochten en boottochten. Hier zul je geen vooraf geplande en volgeboekte tochten tegenkomen. En dat is nu juist leuk, want het is elke keer weer een verrassing wat je gaat zien en meemaken.

Ultieme bestemming voor pioniers

Qaanaaq is een magneet voor pioniers. Veel mensen die naar deze stad komen, doen dat omdat ze willen meemaken hoe het echte leven op Groenland is. Ze willen zelf dingen uitzoeken, zonder gebruik te maken van toeristische faciliteiten. De inwoners van Qaanaaq zijn erg trots op hun identiteit als sterke en onafhankelijke pioniers. En ze zijn ook erg trots op het feit dat mensen hen ‘bewonderen’ om hun eigen gemaakte handwerk en om hun kunsten als het gaat om kajakjachten en hondensledetochten.

Bezienswaardigheden en overnachten

De grootste bezienswaardigheid van Qaanaaq is de natuur. Veel mensen zijn hier van onder de indruk. Je vindt in deze omgeving ijsbergen, fjorden, ijsgrotten en een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Ook zie je hier met een beetje planning en geluk het noorderlicht of de middernachtzon. Een andere bezienswaardigheid is ‘Thule Air Base’, een Amerikaanse luchtvaartbasis. Van 1954 tot 1992 was deze basis het hoogste bouwwerk ter wereld. Het had een radiomast van wel 378 meter hoog. In 1992 is deze mast helaas vernietigd.

Zoek je een plek om te slapen? Dan kun je terecht in hotel Qaanaaq. Soms zit je door het weer een aantal dagen vast in Qaanaaq, maar in dit hotel kun je prima verblijven. Het is een klein hotel met zeer gastvriendelijk personeel.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Galyrv