Skip navigation MENU

Middernachtzon

Naast het noorderlicht heeft Groenland met nog een bijzonder natuurverschijnsel te maken: de middernachtzon. De meeste landen zijn bekend met het fenomeen van dag en nacht. Overdag is er daglicht, ’s nachts is het donker. In de poolgebieden gaat dit ritme niet altijd op. Een paar maanden per jaar gaat de zon niet onder in Groenland. En dat is erg bijzonder om te zien.

Bekijk de middernachtzon op Groenland!

Bekijk aanbod

Warme avondtinten

Overdag schijnt de zon fel, wit licht over Groenland. ‘S avonds verandert dat in warme avondtinten, maar de zon is voor iedereen nog steeds zichtbaar. Ook al kom je er misschien niet voor, tijdens je vakantie zul je je toch verwonderen over dit bijzondere fenomeen. Het leven gaat dan in Groenland eigenlijk dag en nacht door. Het besef van tijd is dan even helemaal weg.

Andere kijk op Groenland

De middernachtzon is een bijzonder natuurverschijnsel. Wanneer je in Groenland bent, zul je ontdekken dat de middernachtzon een zekere zachtheid toevoegt aan het grillige landschap van het eiland. Het laat je zien hoe zulke simpele en natuurlijke elementen nog steeds waarde toevoegen aan een wereld die steeds meer wordt gekenmerkt door drukke levensstijlen en betonnen gebouwen.

Op deze manierMiddernachtzon Groenland lijkt Groenland zelfs zonder de witte stranden en de zwoele temperaturen een ideale plek voor een ontspannen vakantie. De middernachtzon geeft toeristen bijna hetzelfde gevoel als wanneer ze op vakantie gaan naar een warm land, namelijk het gevoel van ontspanning en vernieuwing.

De middernachtzon geeft mensen nieuwe energie. Je lichaam went aan het feit dat het niet nacht wordt, waardoor je soms tot diep in de nacht vakantieactiviteiten kunt ondernemen.

Wanneer middernachtzon zichtbaar?

Wanneer je de middernachtzon wil zien, moet je in de zomer op vakantie gaan naar Groenland. De middernachtzon is te zien tussen eind april en eind augustus in de meest noordelijke steden van Groenland, zoals Qaanaaq, Upernavik en Uummannaq. Dichter bij de noordpoolcirkel is de middernachtzon te zien tussen begin juni en midden juli.

Verschillende lokale excursieorganisaties bieden excursies aan om deze prachtige hemel te bewonderen. De middernachtzoncruise die men organiseert vanuit Ilulissat is een echte aanrader. Dan zie je hoe de middernachtzon haar licht schijnt over de vele ijsbergen. Echt schitterend om te zien.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel, Greenland Travel