Skip navigation MENU

Boottocht langs de kust

Kajakken en varen langs de kust zijn populaire en spectaculaire activiteiten om Groenland te verkennen. In tegenstelling tot de andere cruisetochten die men speciaal heeft ontworpen voor toeristen, vervoert de veerboot Sarfaq Ittuk zowel lokale bewoners als toeristen. Voor Groenlanders is deze veerboot een belangrijk alternatief voor het vliegtuig. De veerboot vaart langs de kust en brengt je naar verschillende plaatsen.

Boottocht maken langs Groenland?

Bekijk aanbod

Prachtige verhalen

Wanneer je besluit om een tocht te maken met de veerboot Sarfaq Ittuk, levert je dat twee voordelen op. Je krijgt veel te zien van de schitterende natuur en je komt heel gemakkelijk in contact met lokale bewoners. Tijdens je gesprekken met de lokale bewoners zul je veel te weten komen over Groenland.

De kans is groot dat je bijzondere verhalen te horen krijgt over het eiland. Verhalen die je nergens op het internet zult vinden. De veerboot passeert ondertussen verschillende landschappen en ijsbergen en vaart van plaats naar plaats. Wanneer je geluk hebt, zie je tijdens je tocht ook walvissen tevoorschijn komen.

Praktische informatie

  • Sarfaq Ittuk vaart tussen Qaqortoq (Zuid-Groenland) en Ilulissat (Noord-Groenland) van 1 april tot begin januari. Een volledige route rondom het eiland duurt in noordelijke richting vier dagen en in zuidelijke richting drie dagen.
  • In de zomer reizen de meeste toeristen met de veerboot. Daarom organiseert het personeel op de Sarfaq Ittuk in de zomer verschillende middagactiviteiten.
  • De veerboot stopt in een aantal plaatsen langs de route. Passagiers kunnen overal van en aan boord.
  • In de zomer biedt het personeel van de Sarfaq Ittuk korte wandelingen aan wanneer de veerboot in de haven ligt.
  • Wil je overnachten op de boot? Dan kun je kiezen voor een privé cabine of voor een kamer waarin meerdere mensen slapen.
  • Op de veerboot kun je drie maaltijden per dag krijgen plus een middagsnack. Ook vind je op de boot een kleine winkel en kun je gebruik maken Wifi.
  • De veerboot is zo gebouwd dat je goed om je heen kunt kijken. Zo kun je optimaal genieten van de natuur. Binnen zijn er genoeg stoelen voor iedereen.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel