Skip navigation MENU

Rondreis Groenland

In Groenland valt veel te zien en te beleven. Een rondreis door Groenland is daarom zeker een aanrader. Er zijn vele manieren om Groenland te ontdekken. Zo kun je het land verkennen per boot, op de ski’s, te voet en met hondenslee. Ook kun je eilandhoppen in Groenland! Het eiland leent zich uitstekend voor verschillende type vakanties. Je kunt een rondreis door Groenland op verschillende manieren maken. Je kunt zelf je route uitstippelen of een volledig verzorgde rondreis boeken bij een reisorganisatie.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

 

Rondreis door Groenland

In Groenland kijk je je ogen uit. InuitDe Groenlandse natuur is prachtig en zal al je verwachtingen overtreffen. Zo vind je hier onder andere enorme gletsjers, gigantische ijsbergen en vele fjorden. Groenland is het grootste eiland ter wereld en er wonen relatief weinig mensen. De ongerepte natuur vormt een leuke uitdaging voor vissers, kajakkers, wandelaars, mountainbikers en bergbeklimmers.

Tijdens je rondreis door Groenland maak je kennis met de Inuit bevolking en hun bijzondere cultuur en geschiedenis. De mensen in Groenland zijn zeer vriendelijk en je voelt je daarom snel thuis in Groenland. Op dit eiland zul je ontdekken hoe schoon de poollucht is en kun je verschillende dieren spotten, zoals poolberen, muskusossen en rendieren. In het water vind je zeehonden, walrussen, orka’s en walvissen. Tijdens een walvissafari kom je met een beetje geluk deze walvissen ook tegen.

Aangezien Groenland een groot eiland is, vind je hier ook een groot temperatuurverschil tussen noord en zuid. In het zuiden is het wisselvalliger en warmer dan in het hoge noorden. In het zuiden kom je dan ook meer landbouw tegen. Men verbouwt hier onder andere veel groente en fruit. Daarnaast vind je in het zuiden veel groene heuvels, blauwe fjorden met ijsbergen en weides vol bloemen. Zuid-Groenland staat niet alleen bekend om het vele groen en de vruchtbare grond, maar ook om de restanten uit de Vikingtijd.

Baobab

Groenland, het grootste eiland ter wereld is een waar poolparadijs. Tijdens deze indrukwekkende rondreis zie je walvissen in het water, walrussen, robben en zeehonden op de stranden en vele vogelsoorten die de kliffen bevolken. Bij Baobab zit je zeker goed wanneer je een rondreis door Groenland wil maken.

Logo

Voight Travel

Op zoek naar een bijzondere reis in het Pure Noorden? Dan zit je helemaal goed bij Voight Travel! Bij Voight Travel vind je verschillende bijzondere reizen naar het mooie Groenland. Kies voor een avontuurlijke reis of een Noorderlichtreis naar Groenland én IJsland.

Sawadee

Ook Sawadee biedt rondreizen aan door Groenland. Het eiland bestaat voor een groot gedeelte uit ijs, maar langs de kust kun je volop genieten van de toendra. Voorzie jezelf van een comfortabele reis en ontdek Groenland met Sawadee.

Reistip! Wil je zelf op ontdekkingstocht? Stippel dan zelf je route uit en boek je vliegtickets en hotelovernachtingen los. Bekijk op de pagina reisaanbieders de mogelijkheden. 

Bezienswaardigheden

Wanneer je (op eigen houtje) een rondreis door Groenland wilt maken, zijn er aantal dingen die je echt gezien moét hebben. Groenland is nog niet heel bekend als vakantiebestemming onder de toeristen, waardoor je verschillende activiteiten zelf moet organiseren. Daarmee is dit eiland de ultieme vakantiebestemming voor de echte avonturier. Groenland kent een aantal toeristische trekpleisters.

  • In het westen van Groenland ligt de populaire natuurattractie Ilulissat IJsfjord. Erg bijzonder is dat deze gletsjer niet van steen, maar helemaal van ijs is. Daarbij is het ook één van de meest actieve gletsjers ter wereld.
  • De Diskobaai is een rustige plek en zeer geliefd wandelgebied, ook al doet de naam iets anders vermoeden. Je kunt er genieten van prachtige vergezichten en je vindt er een aantal leuke kleurrijke dorpjes.
  • Nuuk is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Groenland. Je kunt er een bioscoop of het Nationaal Museum bezoeken of aan één van de vele excursies/activiteiten deelnemen. Ook vind je er verschillende klimfaciliteiten, zoals een golfbaan, meerdere hiking tracks en mooie locaties om te vissen. Ook Sisimiut en Ilulissat zijn plaatsen waar je echt een kijkje moet nemen tijdens je rondreis door Groenland.
  • Wanneer je een bezoekt brengt aan de plaats Qaqortoq, moet je ook echt even een kijkje nemen bij de Hvalsey kerkruïnes! Dit zijn de best bewaarde ruïnes van Groenland en de laatst gevonden resten van de Vikingen.
  • ’s Nachts is het vaak helder in Groenland en met een beetje geluk kun je een prachtige sterrenhemel en het noorderlicht ontdekken.
  • In het oosten van Groenland vind je een prachtige toendra vol bloemen. In dit gedeelte van het eiland ligt ook het dorpje Tasiilaq, waar houten huisjes in allerlei kleuren bovenop een heuvel liggen met uitzicht over de fjorden. Vanuit beide dorpen kun je diverse excursies/activiteiten ondernemen.
  • Tijdens je rondreis door Groenland zul je waarschijnlijk veel gekleurde huizen tegenkomen. Dat is niet voor de sier bedoeld. Nee, de kleuren gaven eigendomsverhoudingen weer. Blauwe gebouwen hadden te maken met post en telefonie, gele met gezondheidszorg, groen met kerkelijke zaken en onderwijs en rode met handel. Dit systeem is vroeger door de Denen ingevoerd, maar gaat tegenwoordig niet meer op.

Route rondreis Groenland

De hierboven genoemde bezienswaardigheden zijn slechts een aantal toeristische trekpleisters van Groenland. Tijdens je rondreis door Groenland kun je nog veel meer te zien van Groenland. Ook kun je verschillende activiteiten ondernemen. Een ‘standaard’ route voor een rondreis op Groenland is lastig te bepalen, aangezien er nog weinig toeristische faciliteiten zijn en niet alles gemakkelijk bereikbaar is.

Afhankelijk van hoe lang je op het eiland blijft en van wat je wilt zien en doen, verschilt ook de route. Verschillende reisorganisaties hebben meerdere programma’s opgesteld voor een rondreis door Groenland. Zo kun je gemakkelijk bepalen welke reis het beste bij jouw wensen past. Wanneer je op eigen houtje door Groenland wil reizen, ben je voor een groot gedeelte afhankelijk van de medewerking van Groenlanders. De mensen zijn echter erg vriendelijk, dus de kans op een onvergetelijk leuke vakantie is dan des te groter.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Visit Greenland, Greenland Travel