Skip navigation MENU

Nationaal museum Groenland

In de hoofdstad van Groenland, Nuuk, vind je het Nationaal Museum. Het museum stelt geologische, archeologische en historische objecten ten toon. Ook heeft het museum een grote collectie cultuurvoorwerpen, wandtapijten en kunst. In het Nationaal Museum leer je meer over de geschiedenis en cultuur van het eiland. Je gaat tot 4.500 jaar terug in de tijd en komt meer te weten over de langzame overgang van de Vikingtijd naar het moderne Groenland van vandaag de dag.

Meer leren over Groenland

Het Nationaal museumNationaal Museum Nuuk heeft een unieke etnografische collectie. Je vindt hier mummies en kostuums uit Qilakitsoq in het noordwesten van Groenland en de prachtige in tacte Pearyland Umiaq boot. Deze boot is waarschijnlijk gemaakt ergens in 1470 en is bekleed met dierenhuid.

In het museum vind je verder ook een bijzondere verzameling transportmiddelen, zoals boten en hondensledes en een grote fotocollectie van kunst. Traditionele kleren geven een indruk van hoe het er toe ging in Groenland tijdens de (nog vrij recente) koloniale periode. Speciale tentoonstellingen geven meer inzicht in het culturele erfgoed van Groenland.

Het Nationaal Museum van Groenland bestaat uit karakteristieke koloniale gebouwen en ligt dicht bij de haven waar je een fantastisch uitzicht hebt over de fjord. In 1991 is het Nationaal Museum opgericht, nadat het Landsmuseum en het Landsarchief zijn samengevoegd.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: David Stanley, David Stanley