Skip navigation MENU

Dieren

Vanwege het koude klimaat kom je in Groenland hele andere dieren tegen dan in Nederland. De meeste dieren leven al heel lang op het eiland en leven daar ook gewoon in het wild. Het enige ‘huisdier’ van de Groenlander, is de sledehond.

Ontdek de dieren van Groenland!

Bekijk aanbod

Veel vogels en zeldzame landzoogdieren

Een reis naar Groenland biedt een grote verscheidenheid aan vogels. Het aantal landzoogdieren is relatief klein, voor een deel door de jacht door de lokale bevolking. Het is echter nog steeds mogelijk om IJsberen, Pool hazen, Rendieren, Muskusossen en Poolvossen te zien.

Walvissen, zoals de Gewone vinvis, de Dwergvinvis en de Bultrug worden ook vaak waargenomen. Blauwe vinvissen, Potvissen en Grienden worden af en toe gespot. Er leven zo’n 50 vogelsoorten op het eiland. In Groenland vindt je daarnaast nog verscheidene landzoogdieren, zoals de extreem zeldzame Poolwolf maar ook de Muskusos, Hermelijn, Groenlandse halsbandlemming en de Sneeuwhaas. IJsberen worden zelden gezien aan de westkust maar regelmatig op de noordelijke en noordoostelijke kusten.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: NordForsk, Nordforsk, GreenlandTravel, Avery, VisitGreenland, Avery, Rowland, GreenlandTravel, GreenlandTravel, Schwietzke, Schwietzke