Skip navigation MENU

Maniitsoq Groenland

Maniitsoq is een middelgrote stad in het westen van Groenland. Het ligt tussen Sisimiut en Nuuk. De stad telt nu ongeveer 2.500 inwoners. Maniitsoq heeft een klein vliegveld waarvandaan Air Greenland vluchten uitvoert naar Kangerlussuaq, Nuuk en Sisimiut.

Ga op avontuur met Nordic

Nordic is dé specialist als het gaat om vakanties naar het hoge noorden. Ga mee op avontuur tussen kolossale ijsschotsen, bergen en fjorden.

Het Venetië van Groenland

De inwoners van Maniitsoq vinden het leuk om hun stad te vergelijken met Venetië in Italië. Maniitsoq ligt namelijk op een kleine eilandengroep en wordt opgeven door kleine natuurlijke grachten. Maar waar Venetië tekort schiet, schittert Maniitsoq. Maniitsoq ligt dicht bij de fjord van de eeuwigheid. In de omgeving van Maniitsoq in Groenland kunnen verschillende sporten worden beoefend, zoals heli-skiën en vissen. In dit gebied kom je namelijk bijzonder veel zalmforellen tegen. Met de boot kun je naar Kangaamiut. Dit is ongeveer een uur varen.

Walvissafari’s en heli-skiën

Maniitsoq ligt op een eiland en daarmee ook in het zeewater. Walvissafari’s trekken daarom veel toeristen aan. Bultruggen komen in deze omgeving veel voor. Deze walvissen zijn bijzonder speels en vinden het heerlijk om luchtacrobatiek en staartzwiepingen te laten zien. Dus wanneer je het gevoel krijgt dat lokale bewoners je de zee op willen hebben, dan weet je waarom.

Heb je behoefte aan wat meer adrenaline? Dan moet je zeker gaan heli-skiën in de omgeving van Maniitsoq, Groenland. De fjord van de eeuwigheid is een van de beste plekken in Groenland om te heli-skiën. De helikopter brengt je naar de top van een zeer steile piek en pikt je beneden bij het water weer op.

Weetjes over Maniitsoq in Groenland

  • Maniitsoq is gesticht in 1755.
  • De naam Maniitsoq betekent ‘de ongelijke plaats’. Dit verwijst naar het bergachtige landschap in dit gebied.
  • De stad heeft twee hotels met een prachtig uitzicht over het water.
  • De veerboot Sarfaq Ittuk meert elke week aan in Maniitsoq, Groenland. Daarnaast verbindt ook een lokale bootservice Maniitsoq met omringende plaatsen en worden er extra boten ingezet in de zomer.
  • De stad heeft een supermarkt en kleinere winkels.
  • Je kunt hier eventueel reizen met de taxi.
  • De tentoonstellingen in het Maniitsoq museum geven je een goed beeld van de cultuur en geschiedenis van deze stad.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: visitgreenland