Skip navigation MENU

Vervoer op Groenland

Groenland is het land van de grote ijskap. Inwoners leven alleen in de toendragebieden, oftewel, langs de kust van het eiland. De ijskap, de steile bergen en de vele sneeuw zorgen ervoor dat vervoer binnen Groenland lastig is. Het aanleggen van wegen is op dit eiland gewoon onmogelijk. Steden en dorpen zijn daarom niet te bereiken met de auto. Groenlanders maken gebruik van andere vervoersmiddelen.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Belangrijkste vervoersmiddelen

De belangrijkste vervoersmiddelen voor Groenlanders zijn: het vliegtuig, de boot, de hondenslee en… hun voeten. Het vliegtuig wordt met name gebruikt om (relatief) snel van de ene kant van Groenland naar de andere kant van Groenland te reizen. Of voor het geval de af te leggen afstand te groot is om met een ander vervoersmiddel te reizen. Groenlanders gebruiken ook vaak de boot en de hondenslee. Deze gebruiken ze voor de jacht en om andere steden te bereiken. En verder bereiken Groenlanders ook veel bestemmingen te voet. Mits de afstand niet te groot is natuurlijk.

Andere reismethodes

Andere reismethodes binnen Groenland zijn: kajakken, sneeuwscooteren en reizen per auto. Dat laatste is alleen mogelijk binnen steden en dorpen. Een auto wordt in de winter ook nog wel eens gebruikt voor de jacht. Dan rijden de inwoners hier het ijs mee op, op zoek naar geschikte visplekken. Openbaar vervoer kennen ze in Groenland nauwelijks. Je kunt dus zeggen dat reizen binnen Groenland een uitdaging is. Maar dat maakt Groenland nu juist ook zo uniek. De inwoners weten niet beter en voor toeristen is het een mooie manier om gelijk meer van het eiland te zien.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel