Skip navigation MENU

Kangerlussuaq Groenland

Kangerlussuaq is een plaats in het westen van Groenland, vlakbij de Groenlandse ijskap. Er wonen niet heel veel mensen, ongeveer 500. Wel heeft deze plaats veel voorzieningen, zoals een supermarkt, een VVV kantoor en een busdienst. Daarnaast heeft het Groenlandse Kangerlussuaq een luchthaven. Het is een van de belangrijkste luchthavens van Groenland. Air Greenland vliegt vanaf deze luchthaven naar verschillende plaatsen, zoals Sisimiut, Nuuk, Ilulissat, Maniitsoq, Aasiaat, Kulusuk en naar Kopenhagen in Denemarken. Ook andere luchtvaartmaatschappijen gebruiken deze luchthaven.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Kangerlussuaq Groenland & de ijskap

De Groenlandse ijskap is het walhalla voor reizigers die de meeste bijzondere dingen van de wereld willen zien. De ijskap blaast ook vandaag de dag nog koele lucht Kangerlussuaq binnen. In tegenstelling tot vroeger is de ijskap nu goed bereikbaar, al moet je daar wel een beetje moeite voor doen. Je kunt hier komen via een 25 kilometer lange zandweg. Neem eens een kijkje bij de gletsjers in dit gebied of kom eens kamperen!

Prachtige omgeving

De groene natuur rondom Kangerlussuaq Groenland nodigt je uit om de omgeving eens grondig te verkennen. Je vindt hier vele heuvels en bergen. In dit gebied ben je, los van de vele dieren die je hier soms tegenkomt, alleen. Je zult hier verder geen mensen tegenkomen. Een heerlijke gelegenheid om even tot jezelf te komen.

De middernachtzon kan soms wat intens zijn, maar geen nood. Je kunt even heerlijk bijkomen in de nabijgelegen wateren. Kajakken is een geliefde activiteit in deze omgeving. Het is een veelgebruikt vervoersmiddel voor de jacht, maar je kunt ook prima kajakken voor je plezier. Rondom Kangerlussuaq Groenland valt genoeg te zien. Met een beetje geluk spot je hier ’s avonds ook nog het noorderlicht!

Weetjes over Kangerlussuaq Groenland

  • Kangerlussuaq betekent ‘groot fjord’.
  • De poolcircel kruist de 170 kilometer lange Kangerlussuaq fjord halverwege.
  • Kangerlussuaq is gesticht in 1941 en werd gebruikt als luchtmachtbasis door de V.S tot 1992. Het Kangerlussuaq Museum besteedt aandacht aan de geschiedenis van de stad en van de luchthaven.
  • 300 dagen per jaar is het niet bewolkt in Kangerlussuaq. Ideaal om het noorderlicht te spotten.
  • In Kangerlussuaq vind je een restaurant genaamd Roklubben, een jeugdhostel en een hotel.