Skip navigation MENU

Vliegen naar Groenland

Je kunt alleen vliegen naar Groenland. Het eiland is op geen enkele andere manier te bereiken. Houd je niet van vliegen, dan kun je beter een cruise boeken naar dit eiland. De vlucht naar dit eiland wordt voor je geregeld wanneer je een reis naar Groenland boekt via een reisaanbieder. Wanneer je van plan bent om op eigen houtje naar Groenland te vliegen, moet je met een aantal dingen rekening houden.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

Wekelijkse aansluitingen

Je kunt vliegen naar Groenland vanuit Europa, IJsland en Noord-Amerika. Vanuit IJsland zijn er drie aansluitingen per week vanuit de plaats Keflavik naar het Groenlandse Kulusuk. Vanuit daar kun je verder reizen naar Kangerlussuaq en Nuuk. Via deze route kun je het hele jaar naar Groenland vliegen. In de zomer zijn er ook twee vluchten in de week naar Narsarsuaq in Zuid-Groenland. Tussen IJsland vlieg je met de maatschappijen Air Greenland en Air Iceland. Vanuit Kopenhagen zijn er vijf tot tien wekelijkse aansluitingen naar Narsarsuaq en Kangerlussuaq. Ook dan vlieg je met Air Greenland.

Eindbestemming bereiken

Bij aankomst in Groenland heb je verschillende mogelijkheden om verder te reizen. Veel dorpen en steden zijn te bereiken met het vliegtuig via de maatschappij Air Greenland. Je kunt er ook voor kiezen om verder te reizen met de boot. Vanaf het internationale vliegveld in Narsarsuaq kun je verder reizen naar de kustplaatsen van Groenland. Het is verstandig om ruim van tevoren je vlucht en/of je boottocht te boeken, aangezien deze snel volgeboekt zijn. Vooral in de zomer is dat belangrijk, aangezien er dan meer toeristen naar Groenland gaan. Reizen naar groenland is veilig, ondanks de ruige natuur en de soms onvoorspelbare weersomstandigheden.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties