Skip navigation MENU

7 bijzondere overnachtingsplekken

In Groenland vind je verschillende hotels. Zoek je een plek om te overnachten, maar wil je liever iets originelers? Dat kan! In Groenland vind je zeven bijzondere overnachtingsplekken.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

1. De igloo!

Als je geïnteresseerd bent in een verblijf in een iglo (dit was vroeger de verblijfplaats van de Inuit), dan kun je een bezoek brengen aan hotel Arctic in Ilulissat. Hier vind je een comfortabelere, minder ijsachtige versie van de traditionele iglo. Je wordt niet omgeven door sneeuw en ijs, maar je slaapt wel naast de rand van het water. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de met ijsbergen gevulde Diskobaai. Tussen mei en oktober kun je een tweepersoons cabine boeken.

2. Hutten langs Arctic Circle route

De Arctic Circle route is een wandel- en langlaufroute van 160 kilometer lang tussen Sisimiut en Kangerlussuaq. Deze route kun je niet in één dag afleggen en dus moet je bepalen waar je gaat slapen. Je kunt met een tent in de wildernis slapen of je kunt kiezen voor een overnachting in één van de hutten die je langs de route vindt. En dat is wel zo prettig wanneer je te maken krijgt met onstuimig weer. Voor overnachtingen in deze hutten hoef je niet te betalen.

3. Gletsjer herberg Eqi

Eqip Sermia is mogelijk Groenland’s meest beroemde afkalvende gletsjer en ligt ongeveer 80 kilometer bij de plaats Ilulissat vandaan. Blijf slapen in de Eqi herberg, de herberg vlak naast de Eqip Sermia. Vanuit de meeste kamers heb je een prachtig uitzicht op de gletsjer.

4. Igaliku Country Hotel

Igaliku is een klein charmant dorpje dat bekend staat om zijn relatief groene weiden, de schapenboerderijen, stenen huizen en Noorse erfgoed. Het inwonersaantal is al lange tijd stabiel. In het dorp wonen iets minder dan 30 mensen. Trek er op uit en verken de idyllische omgeving. Aan het einde van de dag kun je heerlijk ontspannen in een van de knusse houten huisjes van het Igaliku Country Hotel.

5. Kamperen naast ijskap

Wat is een betere manier om het ruige landschap van Groenland te verkennen dan door op het ijs te kamperen? Bij Kangerlussuaq heb je daar volop de gelegenheid voor. Hier kun je kamperen naast de ijskap. Zodra je wakker wordt is de ijskap het eerste wat je ziet. Je zult hier, behalve je eventuele reisgenoten, verder niemand tegenkomen. In dit gebied kun je prachtige wandelingen maken op het ijs met behulp van bergschoenen en een ervaren gids.

6. De veerboot

Wanneer je tijdens je vakantie in Groenland zoveel mogelijk van het eiland wilt zien, is de kans groot dat je een tocht maakt met de veerboot Sarfaq Ittuk. Deze tocht kan meerdere dagen duren en dus moet je op zoek naar een slaapplek. Wanneer je sterke zeebenen hebt, kun je overwegen om op de boot te blijven slapen. Je kunt dan kiezen voor een kamer waar meerdere mensen slapen of voor een privé cabine.

7. Hostels

Maar weinig toeristen weten dat je in Groenland ook kunt overnachten in hostels. Vaak liggen deze hostels net buiten de stad, waardoor je het gevoel krijgt dat je terecht bent gekomen in een onaangeraakt stukje paradijs. Veel hostels zijn namelijk gevestigd op kliffen, waardoor je een prachtige uitzicht hebt over de fjorden.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties