Skip navigation MENU

Sisimiut

Sisimiut is na Nuuk de grootste stad van Groenland en ligt in het zuidwesten van Groenland, in de Arctic Circle regio. In 2014 woonden er ongeveer 5.500 mensen in deze stad. De visserij is daarom de belangrijkste inkomstenbron. Het is ook een van de weinige steden waar je met het openbaar vervoer kunt reizen. De inwoners zijn modieus gekleed en BMX’en is een populaire sport onder de jongeren.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

 

Ruw. Echt. Afgelegen.

Deze drie woorden omschrijven Sisimiut het best. In deze stad is de kans zeer klein dat je je buurman tegenkomt. In deze stad heb je volop de gelegenheid om verschillende sporten te beoefenen. Wandelen en sneeuwscooteren zijn populaire activiteiten. Maar mensen maken ook graag een tocht op de hondenslede en nemen met plezier een kijkje bij de arctic circle race. Het is een mooi evenement waar de lokale bevolking en de toeristen dichter bij elkaar komen.

Poolcirkel avonturen

Ook al vinden sommige mensen het jammer dat de winterse sneeuw weg smelt, de zomer brengt grote avonturen met zich mee. De omgevingen rondom Sisimiut en Kangerlussaq lenen zich uitstekend voor jachtavonturen. Jagers kunnen hier jagen op exotische dieren, zoals rendieren en muskusossen.

Degenen die van mooie wandelingen houden, kunnen hun hart ophalen in Sisimiut. Maak een wandeling naar de top van de Palasip Qaqqaa of naar Nasaasaaq voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om de Arctic Circle route te volgen. Dit is een 160 kilometer lange route van de kust naar de ijskap.

Praktische informatie & weetjes

  • Sisimiut ligt 40 kilometer bij de poolcirkel vandaan en is gesticht in 1756.
  • Er meren veel boten en cruiseschepen aan in Sisimiut en verbinden de plaats met ander plaatsen en gebieden in Groenland, zoals Nuuk, Kangerlussuaq, de Diskobaai en Ilulissat.
  • Het Sisimiut Museum heeft een speciale tentoonstelling over de handel in Groenland.
  • In Sisimiut vind je meerdere supermarkten en winkels.
  • In Sisimiut kun je reizen met de bus of een taxi nemen.
  • Sisimiut heeft twee hotels en twee hostels.
  • De veerboot Sarfaq Ittuk meert twee keer per week aan in deze stad. Een keer op zaterdagavond en een keer op maandagochtend.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel