Skip navigation MENU

Hoogtepunten

Voor iedereen wat te doen

In Groenland kun je verschillende activiteiten ondernemen en sporten beoefenen. Ook als je wat minder sportief bent, is Groenland een prachtige vakantiebestemming. Je kunt het in Groenland namelijk ze gek maken als je zelf wilt. Je hoeft dus niet altijd te kiezen voor ‘extreem’. Zo kun je bijvoorbeeld lange, maar ook korte wandeltochten maken over goed begaanbare paden. En op het eiland zijn ook genoeg familievriendelijke routes te vinden voor langlaufen en sneeuwscooteren.

Zin in een actieve vakantie?

Bekijk reisorganisaties

Het is echter wel aan te raden dat je op zoek gaat naar toeristische excursieorganisaties, wanneer je er op uit wilt gaan in Groenland. Deze organisaties voorzien je vaak van goede informatie en een gids. Wanneer je op eigen kracht iets organiseert, kunnen tochten gevaarlijker en langer zijn dan je in eerste instantie dacht.

Dingen die je móét zien

Heb je het voornemen om op vakantie te gaan naar Groenland, dan mag je een aantal bezienswaardigheden echt niet missen. Groenland is een indrukwekkend mooi land. De natuur is adembenemend en in de pittoreske dorpjes voel je je meer dan thuis.

Nog maar relatief weinig toeristen hebben een bezoek gebracht aan Groenland. Een vakantie naar Groenland is dus echt een unieke ervaring. Het aantal hotels op het eiland neemt langzaam toe. Ook komen er betere reisverbindingen en restaurants bij. De hoofdstad Nuuk is de grootste toeristische trekpleister.

Gebruik het submenu links van deze pagina om te ontdekken welke activiteiten je kunt ondernemen in Groenland en welke bezienswaardigheden je kunt bekijken.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Ole J. Petersen