Skip navigation MENU

Nuuk

Nuuk is de hoofdstad van Groenland en daarmee ook de grootste stad van het eiland. Er wonen ongeveer 15.000 mensen in Nuuk. In de stad is veel te zien en te beleven.

Meer zien van Nuuk? Huur een auto!

Het kleurrijke Nuuk

Nuuk is een levendige stad, omgeven met een prachtige natuur. De Groenlanders in deze stad hebben fascineerde levens, gevuld met oude tradities en moderne ontwikkelingen. Nuuk is het kloppend hart van Groenland. Een stad vol restaurants en kledingwinkels. Daarnaast vind je in deze stad het cultureel centrum Katuaq en ook de Groenlandse universiteit. Als je geluk hebt, zie je in Nuuk ook nog het noorderlicht. Nuuk is een moderne stad, maar wanneer je door de schilderachtige haven loopt, merk je dat tradities en oude gewoontes nog steeds van kracht zijn.

In Nuuk kun je veel bezienswaardigheden bezichtigen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het Nationaal Museum, waar je mummies kunt zien. Of aan het kunstmuseum. Proef het Groenlandse bier en maak een ‘city sight seeing’ tocht om meer van Nuuk te zien.

Een stijlvolle metropool

De restaurants en kledingwinkels in Nuuk zijn een smeltkroes van Groenlandse tradities en westerse invloeden. Je kunt heerlijk eten en winkelen in Nuuk. Je zult je verbazen over de verscheidenheid aan en de kwaliteit van de goederen en diensten die je hier vindt. Wanneer je uit eten wilt in Nuuk, is het aan te raden om van tevoren te reserveren. Het kan nog wel eens druk zijn. Ook kun je genieten van een heerlijk drankje in een van de vele cafés die je daar vindt.

Fjord Nuup Kangerlua

Fjord Nuup Kangerlua is een fjord die veel mensen over het hoofd zien, aangezien je in de fjorden in het noorden veel ijs vindt. Wat men echter vergeet is dat deze fjord de langste fjord van West-Groenland is. Nuup Kangerlua zit vol inhammen en heeft veel eilanden, die klaar liggen om ontdekt te worden per boot of kajak.

Lokale boottochtenaanbieders geven je toegang tot deze fjord. Je kunt eventueel overnachten in een van de kleine hutten die je hier vindt. Tijdens je tocht kom je verschillende watervallen tegen en met een beetje geluk spot je ook walvissen. Verder kun je in deze fjord ook fietsen, jagen en kajakken. De gletsjer Narsap Sermia voorziet het water hier van ijsbergen.

Praktische informatie & weetjes

  • Hans Egede stichtte de stad Nuuk in 1728.
  • Er zijn twee hotels in Nuuk. Ook kun je overnachten in een klein vakantiehuisje.
  • Nuuk heeft een internationaal vliegveld waar het hele jaar door vliegtuigen van Air Iceland landen. Vanuit Nuuk vliegt Air Greenland naar elke regio van Groenland.
  • De veerboot Sarfaq Ittuk stopt twee keer per week in Nuuk.

Stop maken in Nuuk? Boek een cruise!