Skip navigation MENU

Ullortuneq

Ullortuneq is de nationale feestdag van Groenland. Ullortuneq wordt gevierd op 21 juni en betekent ‘de langste dag’. Op 21 juni vieren de Groenlanders feest, als uiting van hun trots op de Groenlands nationale identiteit en culturele waarde. Deze trots komt duidelijk terug in hun vlag, taal en volkslied.

Ga op avontuur met Nordic

Nordic is dé specialist als het gaat om vakanties naar het hoge noorden. Ga mee op avontuur tussen kolossale ijsschotsen, bergen en fjorden.

Ontstaan en activiteiten Ullortuneq

Het idee van deze nationale feestdag is ontstaan in 1983 als een van hun tradities. Op deze dag is het hele land gekleurd met de kleuren van de Groenlandse vlag, welke geïntroduceerd is op 21 juni 1985. De vlag bestaat uit een rode halve cirkel en een wit oppervlak. De rode halve cirkel representeert de middernachtzon en het witte oppervlak symboliseert het ijs. Twee dingen die kenmerkend zijn voor Groenland.

De nationale feestdag op 21 juni wordt groots gevierd met feestelijke en culturele activiteiten zoals kajakdemonstraties, eten in feesttenten, koorgezangen, volksdansen en voetbalwedstrijden. Bij een bezoek aan Groenland is het zeker een aanrader rond deze dag de festiviteiten te bezoeken.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel