Skip navigation MENU

Uit eten in Groenland

Groenland is van origine niet het eiland voor vegetariërs en veganisten. De Inuit leven van de jacht en dat betekent dat ze veel vis en vlees eten. Toch is dat nu langzaam aan het veranderen. De keuken van Groenland wordt steeds gevarieerder. Door de opwarming van de aarde is Groenland steeds beter in staat zijn eigen groentes te verbouwen. Je vindt op dit eiland zowel restaurants die traditionele gerechten serveren als restaurants met bijvoorbeeld een Europese keuken.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

 

In Groenland kun je zowel chique uit eten als genieten van een eenvoudige lunch. De prijzen liggen daarom wel wat uiteen, maar uit eten gaan in Groenland kan tegen een redelijke prijs. De prijzen schommelen gemiddeld tussen de €8,- (snelle hap) en de €90,- (chique diner).

Traditionele keuken

Een vakantie in Groenland is niet compleet, zonder een aantal traditionele gerechten te hebben geproefd. Traditionele restaurants zijn:

In deze restaurants worden veelal alleen ingrediënten gebruikt afkomstig vanaf Groenland.

Andere keukens

In Groenland vind je ook steeds meer andere keukens in restaurants. Toeristen krijgen dus steeds meer keuze en zijn niet meer volledig afhankelijk van het traditionele Groenlandse eten. In Groenland heb je restaurants met verschillende keukens: Frans, Italiaans, Thais, Spaans en Aziatisch. In totaal zijn er op het eiland 46 restaurants te vinden. 18 daarvan vind je in Nuuk. In Ilulissat kom je 8 eetgelegenheden tegen. De rest van de restaurants is verdeeld over de andere plaatsen in Groenland.

Fastfood

Fastfood is steeds meer in opkomst in Groenland. De Inuit geeft nog steeds de voorkeur aan zelf bereid vers voedsel, maar toeristen kunnen steeds gemakkelijker even snel ergens eten. De meest bekende en best beoordeelde fastfoodrestaurants van het eiland zijn:

  • Cafe 3
  • Farmer’s Grill & Take Away

Hier kun je voor een prima prijs (gemiddeld €10,-) heerlijk en snel eten. Vooral de hamburgers zijn populair.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel