Skip navigation MENU

Igaliku

Igaliku is een klein dorp gelegen tussen de plaatsen Qaqortoq en Narsarsuaq in het zuiden van Groenland. Het dorp is gesticht door de Noor Anders Olsen en zijn vrouw Tuperna. Zij was van Groenlandse afkomst. In Igaliku wonen ongeveer 60 mensen.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Bekende mensen

Volgens Groenlandse verhalen kwam zangeres Marlene Dietrich regelmatig in Igaliku tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze verbleef op de Amerikaanse militaire basis in Narsarsuaq waar ze de troepen entertainde. Vandaag de dag heeft dit kleine dorpje nog maar 27 inwoners die er het hele jaar blijven. De Groenlandse kunstenaar Aka Høegh heeft een zomerhuisje in Igaliku en het dorpje is ook het thuisfront van Chistian Egede. Hij vermaakt vaak mensen die over straat lopen met zijn accordeon.

Igaliku heeft een schitterende omgeving, bestaande uit hoge bergtoppen bedekt met sneeuw, glooiende valleien met bloemen, schapen en hoog gras. In het dorp staan ook andere soorten huizen dan in de rest van Groenland. Hier zijn de huizen gemaakt van zandsteen in plaats van hout.

Festiviteiten & wandeltochten

In augustus trekt Igaliku veel bezoekers. Dan viert men namelijk een weekend lang de verjaardag van Anders Olsen. Het is erg leuk om dit feest mee te maken. Je kunt overnachten in het hotel of een hostel.

Houd je van wandelen? Dan kun je in Igaliku je hart ophalen. Hier kun je namelijk prachtige wandelingen maken. In dit gebied vind je de mooiste en best gemarkeerde wandelroutes van het eiland. Zo kun je hier bijvoorbeeld een vijfdaagde tocht maken over de berg van Qaqortoq. Tijdens deze tocht heb je ook de mogelijkheid om over de berg Redekammen te lopen en de Hvalsey kerkruïnes te bezichtigen. Vanuit Igaliku zijn wandelingen naar de ijsfjord Qooroq het meest populair. Hier doe je ongeveer een dag over. Verder kun je je hier ook heel goed vermaken bij het hotel.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel