Skip navigation MENU

Narsarsuaq

Narsarsuaq is een klein dorp in Zuid-Groenland, maar wel een van de weinige plaatsen met een vliegveld. In het dorp wonen ongeveer 160 mensen.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

Belangrijke rol in geschiedenis

Narsarsuaq en de Tunulliarfik fjord spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Groenland. Groenland dankt zijn naam voornamelijk aan de omgeving van Narsarsuaq. De Noorse Vikingen vestigden zich eeuwen geleden in deze omgeving en gaven het plaatsje de naam Narsarsuaq. Deze naam doet vermoeden dat hier vroeger een groot bos stond. In deze omgeving kun je verschillende dingen doen, zoals zeilen of wandelen. Je vind hier ook verscheidene ruïnes uit de Vikingtijd en middeleeuwse boerderijen.

Paradijs voor buitenmensen

Narsarsuaq is maarNarsarsuaq een kleine plaats. Hetgeen dat je een adrenalinekick geeft, is de indrukwekkende natuur in dit gebied. Het is het paradijs voor de buitenmens. Zo vind je hier prachtige valleien en robuuste (turquoise gekleurde) ijsbergen die klaarliggen om bewonderd te worden. Zeilen tussen het blauwe ijs of wandelen tussen en vliegen over de groene heuvels en gletsjers zijn de meest populaire activiteiten in dit gebied.

Een echt buitenmens kan echter ook van de minder spectaculaire activiteiten genieten, zoals vissen langs de kust of fietsen over paden tussen het groene velden. Tijdens je fietstochten zul je ook restanten tegenkomen van de voormalige Amerikaanse militaire basis. Of ga adelaars en haviken tellen wanneer je besluit even tot rust te komen in de vallei van de bloemen.

Klein dorp, internationale mentaliteit

Ook al is Narsarsuaq een klein dorp, het is een van de weinige plaatsen in Groenland waar toerisme hoog in het vaandel staat. Iedereen doet zijn best om het internationale gasten zo makkelijk mogelijk te maken. Zo heb je hier een vliegveld, een haven voor cruiseschepen, hotels, cafés en winkels. Middenin de zomer kom je hier dan ook veel toeristen tegen.

Praktische informatie & weetjes

  • Vliegveld Narsarsuaq heeft de op een na langste landingsbaan van Groenland en verwelkomt daarom ook grotere vliegtuigen vanuit Denemarken en IJsland.
  • De enige bijenhouder van Groenland woont in Narsarsuaq en verkoopt kleine potjes met in honing in souvenirwinkels.
  • Veel cruiseschepen vanuit Noord-Amerika en Europa meren in dit dorp aan.
  • Wil je overnachten in Narsarsuaq? Dan kun je terecht in een hostel of in een hotel.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Peter Løvstrøm, jtstewart