Skip navigation MENU

Kulusuk

Kulusuk is een klein dorp in Oost-Groenland. Het heeft niet meer dan 300 inwoners. Wel heeft dit kleine dorpje een nabij gelegen luchthaven. De luchthaven van Kulusuk verzorgt vluchten naar Kangerlussuaq, Ittoqqortoormiit en naar IJsland. Tasiilaq ken men bereiken met de helikopter. Het dorp is qua inkomen afhankelijk van toerisme, de jacht, de visserij en de luchthaven.

Ga op avontuur met Nordic

Nordic is dé specialist als het gaat om vakanties naar het hoge noorden. Ga mee op avontuur tussen kolossale ijsschotsen, bergen en fjorden.

Bijzondere bestemming

Het plaatsje Kulusuk is de toegangspoort tot Oost-Groenland. Vanaf het vliegveld is het dorp lopend te bereiken via zandwegen. Het plaatselijke hotel kan je eventueel ook ophalen en wegbrengen. De omgeving van Kulusuk staat vooral bekend om de mooie wandeltochten die je hier kunt maken. Maak bijvoorbeeld eens een tocht naar de 300 meter hoge berg Isikajia. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de Straat Denemarken, ijsbergen, de fjord en het Tasiilaq eiland. IJsland heeft zelfs routes ontwikkeld voor boottochten waarbij de boten aanmeren in Kulusuk. Hier mogen de mensen zich dan een middag vermaken.

Avonturen op het Kulusuk eiland

Een bezoek aan Kulusuk staat vooral in het teken van lokale bewoners ontmoeten. Ze kunnen je prachtige verhalen vertellen over Groenland. Je komt in dit dorp ook verscheidene trommeldansers tegen. Een bezoek aan de lokale kerk is hier zeker de moeite waard.

Verschillende lokale excursieorganisaties verzorgen boottochten naar afgelegen valleien en toeristenvluchten per vliegtuig om meer van het landschap te zien. Dit zijn populaire activiteiten in de zomer. In de winter heb je de gelegenheid om hondensledetochten te maken en het noorderlicht te bewonderen.

Praktische informatie & weetjes

  • Toeristen kunnen terecht in een hotel of in het Kulusuk hostel. Het hotel beschikt over moderne kamers, een goed restaurant en internet. Het biedt ook excursies aan.
  • Het vliegveld is gebouwd in 1956 door de luchtmachtbasis uit de Verenigde Staten.
  • Er is een supermarkt in Kulusuk, maar deze supermarkt wordt vaak alleen in de zomer bevoorraad. In de winter bemoeilijkt het ijs de transport.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties