Skip navigation MENU

Cruise Groenland

Voor veel cruiseliefhebbers is het droom om een cruise naar Groenland te maken. Het is een van de meest spectaculaire manieren om Groenland te verkennen. Je kunt genieten van gigantische gletsjers, prachtige fjorden en schitterende ijsbergen. Met een cruise naar Groenland kun je de meest afgelegen plekken van het eiland ontdekken. Je bent voorzien van een comfortabele reis en met een beetje geluk kun je zelfs het noorderlicht zien!

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Meer van Groenland zien

Wanneer je een cruise naar Groenland maakt, zie je niet alleen veel van de natuur, maar heb je vaak ook in de gelegenheid om meerdere dorpen en steden te bezichtigen. Een andere prachtige bezienswaardigheid, is de ijsfjord van Ilulissat. En vergeet natuurlijk niet de vele walvissen en de andere schitterende dieren die je hier tegenkomt langs de kust. 82% van het eiland is ijs. Het wordt bedekt door de grote ijskap. Langs de liggen de toendragebieden, oftewel, de bewoonbare gebieden. Hier vind je dan ook de dorpen en steden van dit eiland. De mensen in Groenland zijn erg vriendelijk en leven voornamelijk van de visserij en de jacht.

Hoogtepunten cruise Groenland

Een stad die je echt gezien moét hebben tijdens je cruise naar Groenland, is de hoofdstad Nuuk. Dit is met stip de grootste stad van het eiland en het kloppend hart van Groenland. Nuuk is een levendige stad, omgeven met een prachtige natuur. De Groenlanders in deze stad hebben een leven gevuld met oude tradities en moderne ontwikkelingen. Het is een stad vol restaurants en kledingwinkels. In Nuuk kun je veel bezienswaardigheden bezichtigen. Zo vind je er bijvoorbeeld het Nationaal Museum, waar je mummies kunt zien. Maar ook een kunstmuseum, een winkelcentrum en een bioscoop zijn aanwezig.

Altijd al walvissen in het wild willen zien? In Groenland is de kans vrij groot dat je tijdens een cruise walvissen kunt spotten. De walvissen van Groenland zijn vrij om te gaan waar ze maar willen. Groenlanders zijn er erg trots op dat je in de wateren rondom Groenland alleen wilde dieren vindt. De meeste walvissoorten hebben een favoriete verblijfplaats in Groenland. In bijna elke fjord van Groenland kom je weer een andere walvissoort tegenkomen.

Dan hebben we nog de prachtige ijsfjord van Ilulissat. Een fjord bestaande uit ijs. Een bijzonder fenomeen. Zeker wanneer je je bedenkt dat ijsfjorden nauwelijks voorkomen op aarde. De ijsfjord van Ilulissat ligt in het westen van Groenland is 40 kilometer lang, 7 kilometer breed en omvat 40.240 hectare. Hij loopt van de Groenlandse ijskap naar de baai Qeqertarsuup Tunua, dichtbij het dorp Ilulissat. Vandaar ook de naam ‘ijsfjord van Ilulissat’. Tijdens een cruise heb je volop gelegenheid om deze ijsfjord te bewonderen. Dit zijn nog maar slechts enkele voorbeelden van al het moois dat je in Groenland kunt zien.

Bestemmingen combineren

Wil je meer zien dan alleen Groenland? Dan is een cruise uitermate geschikt. Met een cruise zie je bijvoorbeeld niet alleen meer van Groenland, maar bijvoorbeeld ook van IJsland, Canada, en/of Schotland. Je kunt een cruisetocht zo lang maken als je zelf wilt. Een cruise maken naar Groenland met Hurtigruten wordt steeds populairder. Van origine was dit een Noorse veer- en transportdienst, maar tegenwoordig kun je met deze vervoerder ook tochten maken naar Antarctica, Spitsbergen en nu dus ook Groenland. Wat je wensen ook zijn, de natuur, sfeer en medepassagiers uit alle windstreken maken een cruise naar Groenland tot een onvergetelijke ervaring!

Naast het maken van een cruise, kun je er ook voor kiezen om een tocht te maken met de Groenlandse veerboot Sarfaq Ittuk. Deze veerboot vaart om de kust van het eiland en is ook voor veel Groenlanders een belangrijk vervoersmiddel. Je kunt aan en van boord waar je maar wilt. Op deze manier kun je niet alleen veel van de kust zien, maar kun je ook op eigen initiatief en eigen tempo ook de verschillende plaatsen en de binnenlanden van het eiland verkennen.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Göran Ingman