Skip navigation MENU

Oost-Groenland

Oost-Groenland is maar een korte vlucht van IJsland verwijderd, maar door de cultuur en het bijzondere landschap, lijkt het wel alsof je in een andere wereld bent. Ondanks de enorme ijskap en de onmogelijk steile bergen, hebben 3.500 mensen hier hun thuis gevonden. In Oost-Groenland vind je een diepgewortelde cultuur. Deze is gebaseerd op vele mythes en legendes, welke zijn ontstaan op basis van bot- en rotstekeningen. Tegelijkertijd is deze cultuur niet wereldvreemd. Door de jacht en de pioniersmentaliteit, past het perfect bij de rest van Groenland.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Dé bestemming voor avonturiers

Oost-Groenland is het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming voor avonturiers. IJsfjorden, steile bergen, kleine nederzettingen, het noorderlicht, in dit gedeelte van Groenland vind je het allemaal. Tasiilaq is de belangrijkste stad van dit gebied. Tasiilaq fungeert als toegangspoort voor avonturiers die er graag op uit willen. Bergbeklimmen, kajakken, heli-skiën, varen en expedities zijn de meest populaire activiteiten die mensen ondernemen in de binnenlanden van Oost-Groenland.

Dorpen en steden

In Oost-Groenland liggen de volgende plaatsen:

  • Ittoqqortoormiit
  • Kulusuk
  • Tasiilaq

Klik op een ‘druppel’ in het kaartje voor meer informatie en/of gebruik het submenu links van deze pagina.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties