Skip navigation MENU

Qasigiannguit

Qasigiannguit is een plaats gelegen aan de zuidoostkant van de Diskobaai. Met ongeveer 1.200 inwoners is Qasigiannguit de op 13 na grootste plaats van Groenland. Men leeft hier van de garnalen- en visvangst.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Genieten langs het water

De inwoners van deze stad zijn erg trots op hun werk als het gaat om de garnalen- en visvangst. De ervaren vissers geven deze familietraditie door aan de jongere generatie. Zij moeten daarna dan ook hard aan het werk. De haven is de belangrijkste plek van deze stad. In het water kom je hier veel zeehonden en walvissen tegen. Ook vind je hier een klein, blauwgekleurd hotel. Het is de perfecte plek om je dag af te sluiten. Drink hier een drankje op het terras en geniet ondertussen van het schitterende uitzicht.

Bergen, walvissen & buskruit

Rondom Qasigiannguit vind je prachtige bergen. De omgeving leent zich dus uitstekend voor bergbeklimmen en wandeltochten. Voor sommige mensen is het bergbeklimmen hier een echte uitdaging, maar de klim is zeker de moeite waard. Vanaf de 450 meter hoge berg Qaqqarsuaq heb je een schitterend uitzicht. Iets minder intensief, maar net zo leuk, is het brengen van een bezoek aan het buskruithuis. Dit huisje ligt op de heuvels en hier werd vroeger buskruit bewaard. Het buskruit hadden ze nodig om de zee open te houden, zodat de haven bereikbaar bleef. Ook kun je in dit gebied langlaufen.

Cultuur

In Qasiggiannguit vind je een stadsmuseum. In dit museum krijg je meer inzicht in een stukje geschiedenis van Groenland. Hier leer je meer over hoe de Thule cultuur, de voorouders van de tegenwoordige Inuit. Professionals en vrijwilligers zijn altijd druk in de weer om het museum zo mooi en leerzaam mogelijk te houden. Gedurende de winter, maken de vrijwilliger gereedschap en kleding met behulp van hun kennis over de Thule cultuur. In de zomer kleden de vrouwen zich met deze kleding en maken ze zich klaar om bezoekers te ontmoeten, net zoals hoe het vroeger in de Thule cultuur ging.

Praktische informatie

  • In Qasiggiannguit vind je een hotel, een jeugdhostel en vakantiehuisjes
  • In de stad vind je een supermarkt, kleine winkeltjes en verscheidene eetgelegenheden.
  • In de zomer stopt er 5 keer een boot in Qasiggiannguit.
  • Van januari tot april kun je hier het noorderlicht zien!

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Algkalv