Skip navigation MENU

Paamiut Museum

Het Paamiut museum is het historisch museum van Groenland, gevestigd in de plaats Paamiut, ook wel Frederikshab genoemd. Een cirkel van vijf historische steen-en-houten gebouwen vormen samen het Paamiut museum. In het verblijf van de voormalige gouverneur (1839) vind je de grote tentoonstellingszaal van het museum en het VVV kantoor. Daarnaast vind je er een handelspost met een oude timmerwerkplaats en een grote geologische collectie. Deze collectie stelt men ten toon op de bovenste verdieping.

Ontdek Groenland met BBI Travel

Familiebedrijf BBI Travel is een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. BBI Travel biedt prachtige rondreizen naar Groenland aan, boek hier jouw Groenland vakantie!

Terug in de tijd

De walvisvangst is Paamiut 1878een belangrijk onderwerp voor het Paamiut museum. Het duikpak gemaakt van robbenbont is hier een voorbeeld van. Het museum heeft hier een reproductie van in bezit. Het origineel stamt af van het jaar 1913 en bevindt zich nu in St Petersburg.

Verder omvat het museum nog een oude geitenstal en een voormalig postkantoor. Dit oude postkantoor wordt nu gebruikt door Anonieme Alcoholisten. Het Paamiut museum vertelt veel over hoe het er vroeger aan toe ging op Groenland. Wil je meer weten over de geschiedenis van dit eiland? Dan moet je dit museum zeker even een bezoek brengen.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel,  Nationaalmuseet