Skip navigation MENU

Warmwaterbronnen

Groenland heeft een aantal warmwaterbronnen. Enkele daarvan vind je op het eiland tussen Qaqortoq en Nanortalik. Andere waterbronnen vind je in de Diskobaai en in Oost-Groenland. Echter, de mooiste waterbronnen liggen op het eiland van Uunartoq. De warmte van deze waterbronnen is overigens niet afkomstig van vulkanische activiteit, maar van geothermische energie wanneer aardlagen langs elkaar wrijven.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

Bronnen tussen Qaqortoq en Nanortalik

Groenland kent een waterbron die het hele jaar verwarmd wordt. Deze waterbron ligt op een onbewoond eiland tussen Qaqortoq en Nanortalik in Zuid-Groenland. Hier kun je heerlijk genieten van het warme water, terwijl je uitkijkt op de prachtige ijsbergen en bergtoppen. Excursieorganisaties in Nanortalik organiseren regelmatig boottochten naar het eiland tussen Qaqortoq en Nanortalik en het is daar algemeen bekend dat mensen een picknickmand en champagne meenemen naar de warmwaterbronnen. Het hele jaar door vind je daar toeristen en lokale inwoners die genieten van het warme water en de mooie omgeving.

Warmwaterbronnen Uunartoq

Warmwaterbron GroenlandDe warmwaterbronnen in Uunartoq zijn al duizenden jaren bekend. Tijdens de Vikingtijd stond er een Benedictijner abdij in de fjord dichtbij Unnartoq. Het verhaal gaat dat, duizend jaar geleden, Leif Ericsson besloot om te gaan zwemmen, zodat hij schoon en fris zou zijn voordat hij naar het westen vertrok om nieuw land te ontdekken. Zo heeft hij waarschijnlijk deze waterbronnen ontdekt.

Ondanks dat het eiland van Uunartoq prachtig is, zijn er nooit mensen op dit eiland gaan wonen. Waarom is niet helemaal duidelijk. Mogelijk komt het door alle spookverhalen die zich de ronde deden/doen. Een logischere verklaring is dat mensen er niet willen wonen vanwege het harde klimaat en vanwege de vele ijsbergen. Hoe dan ook, het eiland Uunartoq is al voor lange tijd een belangrijke bestemming voor toeristen die even heerlijk willen ontspannen in het 38 graden warme water. Je kunt er het beste terecht tussen juni en september.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Svickova, VisitGreenland