Skip navigation MENU

Ilulissat

Ilulissat is een stad in het westen van Groenland. Het is de hoofdstad van de gemeente Qaasuitsup. Ilulissat is een belangrijke toeristische trekpleister vanwege de IJsford van Ilulissat. Op Nuuk en Sisimiut na is het de grootste stad van Groenland. De stad telt ongeveer 4.500 inwoners. In de stad zijn ongeveer 2.500 hondensledes te vinden.

Ga op avontuur met Nordic

Nordic is dé specialist als het gaat om vakanties naar het hoge noorden. Ga mee op avontuur tussen kolossale ijsschotsen, bergen en fjorden.

IJsbergen en de Titanic

Zeg je Ilulissat, dan zeg je ijsbergen. De ijsbergen zijn de belangrijkste reden dat er zoveel toeristen naar deze stad komen. Ilulissat is dan ook voor een groot gedeelte afhankelijk van toerisme. Zelfs wanneer je je ogen dicht doet, kun je niet om de ijsbergen van Ilulissat heen. Het krakende en rommelende geluid van deze bergen is overal in de stad te horen. Wil je een goed beeld krijgen van de ijsbergen, dan moet je meer doen dan er alleen maar naar kijken vanaf de grond. Verwonder je over de ijsbergen wanneer je ze bekijkt vanuit een helikopter. Voel je klein wanneer je er tussendoor vaart en ruik hun zoete geur. Pas dan kun je pas een goede indruk krijgen van deze ijsbergen.

Wist je trouwens dat de ijsberg die de Titanic deed zinken hoogstwaarschijnlijk is ontstaan in Ilulissat?

Sport en culinair eten

Ilulissat heeft toeristen veel te bieden. Vooral op culinair gebied. Tijdens je vakantie kun je elke avond wel eten bij een restaurant met een andere keuken. In de haven kun je vaak genieten van barbecues. Tegenwoordig verwelkomt Ilulissat toeristen van over de hele wereld, maar de walvissen waren toch echt de eerste bezoekers. Walvissafari’s zijn hier dan ook erg populair. Groenlanders in Ilulissat zijn erg competitief en je zult daarom ook vaak gejuich horen vanuit de sporthallen en vanaf de voetbalvelden. Veel inwoners kijken vaak langs de zijlijn mee wanneer er wedstrijden plaatsvinden. Met goede muziek en polka dansen, sluit je de dag af.

Wil je overnachten in Ilulissat? In deze stad zijn genoeg hotels te vinden (met drie, vier en vijf sterren).

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Pcb21