Skip navigation MENU

Langlaufen

In een land waar autorijden geen optie is, zul je andere manieren moeten bedenken om het land te verkennen. Een van die manieren is langlaufen! Langlaufen is vooral populair in de winter. Het is een leuke manier om zowel korte als lange tochten te maken en steden te verkennen.

De winter in Groenland opent nieuwe werelden en nieuwe paden en de sneeuw biedt meer reisopties dan je wellicht denkt. Langlaufen is een vorm van reizen die men bijna elke dag toepast in Groenland, maar het zijn vaak de grote tochten door de ruige natuur die avonturiers aantrekt. Ook in steden zie je mensen langlaufen.

Reis naar Groenland met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Groenland!

Langlaufen in Oost-Groenland

Het eiland Ammassalik in Oost-Groenland is een populaire wandelbestemming in de zomer. In de winter creëren de sneeuw, de toegankelijke bergdalen en de steile bergwanden rond de grote stad Tasiilaq een prachtige bestemming voor fantastische langlaufavonturen. Reisorganisaties organiseren regelmatig lange langlauftochten van meerdere dagen in deze regio. Tochten waar langlaufers meer zien van de Sermilik ijsfjord en het plaatsje Tiniteqilaaq, waar niet meer dan 100 mensen wonen.

Langlaufers verblijven ’s nachts gedurende de tocht in hutten. Vanuit de hutten heb je prachtige uitzichten. Een pluspunt van deze tochten is dat je ver verwijderd bent van de met lampen verlichte wereld. Geen lampen, maar het noorderlicht en de sterren voorzien je van licht. Tijdens deze tochten krijg je meer sterren te zien dan de meeste mensen in hun hele leven!

Langlaufen op de ijskap

De ijskap was voor lange tijd een lastig obstakel, maar tegenwoordig is het dé plek voor avontuur. Ben je gek op langlaufen en wil je een echte uitdaging? Doorkruis dan de ijskap! Dit is een tocht waar mensen zich maandenlang op voorbereiden. Het is een tocht waar je ongeveer een maand over doet en de route loopt vaak van Kangerlussuaq in het westen naar Isortoq in het oosten. Deze tocht is alleen geschikt voor ervaren langlaufers.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel