Skip navigation MENU

Beste reistijd Groenland

Wat is de beste reistijd voor Groenland? Groenland is een van de meest noordelijk gelegen eilanden ter wereld. Dit eiland bezoek je dus niet voor een zon-, zee- en strandvakantie. Dat is met het klimaat van Groenland gewoon onmogelijk. In Zuid-Groenland wordt het in de zomer op zijn hoogst 20 graden. En dat is meer uitzondering dat regel. Gemiddeld wordt het dan niet warmer dan 12 graden. Dit eiland is wel de ultieme bestemming voor mensen die houden van een actieve vakantie en van skiën. Wat de beste reistijd voor Groenland is, is afhankelijk van wat je wilt zien en doen op het eiland tijdens je vakantie.

Ga naar Groenland met Voight Travel

Maak een onvergetelijke reis naar het Pure Noorden met Voight Travel. Bekijk de bijzondere reizen van Voigt Travel en ontdek welke reis het best bij je past!

Beste reistijd Groenland – Skivakantie

In principe kun je het hele jaar door skiën in Groenland. In de zomer zul je wel wat verder de binnenlanden in moeten, want langs de kust komt de temperatuur dan al snel boven de 0 graden. In de winter kun je prima skiën, maar de meeste mensen brengen liever dan geen bezoek aan dit eiland. De dagen zijn donker en het is dan vaak extreem koud. Temperaturen in het noorden kunnen zakken tot -50 graden. Wanneer het gaat om een skivakantie, is april t/m oktober de beste reistijd voor Groenland.

Beste reistijd Groenland – Actieve vakantie

Groenland leent zich uitstekend voor actieve vakanties. Vooral wandelaars en bergbeklimmers zijn gek op dit eiland. Wanneer het gaat om een actieve vakantie, is mei t/m augustus de beste reistijd voor Groenland. Dan is het langer licht en zijn de temperaturen ook een stuk aangenamer. Houd er wel rekening mee dat je dan in het zuiden van Groenland te maken hebt met wisselvallig weer. In het noorden van Groenland is het droger.

Vakantieduur

Wanneer je op vakantie wilt naar Groenland, is het aan te raden om minimaal vier dagen te gaan. Korter kan wel, maar aangezien het een groot en moeilijk te bereizen land is en het weer niet altijd meewerkt, is de kans groot dat je weinig van het eiland te zien krijgt. Wil je veel verschillende steden zien, houd er dan rekening mee dat je eventueel moet vliegen. Vluchten vertrekken niet elke dag. Bepaal voor je op vakantie gaat de route die je wilt afleggen op het eiland.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Greenland Travel