Skip navigation MENU

Groenland bezienswaardigheden

Groenland heeft een aantal prachtige en unieke bezienswaardigheden. Zowel qua natuur als cultureel. Groenland heeft een schitterend ruig landschap dat klaar ligt om verkend te worden. Ook in de steden en dorpen van het eiland vind je verscheidene bezienswaardigheden.

Op vakantie naar Groenland?

Bekijk aanbod

 

Groenland | Bezienswaardigheden

Ga je op vakantie naar dit prachtige eiland?  Dan moet je zeker een aantal plaatsen hebben bezocht, zoals de hoofdstad Nuuk, Sisimiut en Ilulissat. Groenland kent een aantal toeristische trekpleisters. Hieronder vind je een overzicht van enkele bezienswaardigheden van Groenland die je echt gezien moet hebben tijdens je vakantie op dit eiland.

  • In het westen van Groenland ligt de populaire natuurattractie Ilulissat IJsfjord. Erg bijzonder is dat deze gletsjer niet van steen, maar helemaal van ijs is. Daarbij is het ook één van de meest actieve gletsjers ter wereld. Niet voor niets beschouwen veel mensen deze gletsjer als een van de mooiste bezienswaardigheden van Groenland.
  • De Diskobaai is een rustige plek en zeer geliefd wandelgebied, ook al doet de naam iets anders vermoeden. Je kunt er genieten van prachtige vergezichten en je vindt er een aantal leuke kleurrijke dorpjes.
  • Wanneer je een bezoekt brengt aan de plaats Qaqortoq, moet je ook echt even een kijkje nemen bij de Hvalsey kerkruïnes! Dit zijn de best bewaarde ruïnes van Groenland en de laatst gevonden resten van de Vikingen.
  • ’s Nachts is het vaak helder in Groenland en met een beetje geluk kun je een prachtige sterrenhemel en het noorderlicht ontdekken.
  • In het oosten van Groenland vind je een prachtige toendra vol bloemen. In dit gedeelte van het eiland ligt ook het dorpje Tasiilaq, waar houten huisjes in allerlei kleuren bovenop een heuvel liggen met uitzicht over de fjorden. Vanuit beide dorpen kun je diverse excursies/activiteiten ondernemen.

Op deze site vind je allerlei informatie over de bezienswaardigheden van Groenland. Gebruik het submenu links van deze pagina om meer te lezen over de verschillende bezienswaardigheden van Groenland.

Natuur

Naast de bezienswaardigheden die we hierboven noemen, heeft Groenland natuurlijk nog veel meer te bieden. De natuurliefhebbers kunnenNatuur Groenland hun hart ophalen in Groenland. Zo vind je op dit eiland vele gletsjers, fjorden, ijsbergen en warmwaterbronnen. Het eiland is geschikt voor verschillende type vakanties en je kunt verschillende activiteiten ondernemen. Er zijn echter nog niet heel veel toeristische faciliteiten, dus je zult soms zelf je activiteiten moeten organiseren. Soms kun je een gids inhuren.

Steden en dorpjes

Groenland heeft een paar grote steden en een aantal kleine dorpjes. Elke stad en elk dorp heeft zijn eigen bijzonderheden. Nuuk is de hoofdstad en hier vind je het nationale museum en nog een aantal andere mooie bezienswaardigheden. Ook de kleine dorpjes zijn prachtig. Een aantal steden en dorpen moet je echt bezocht hebben tijdens je vakantie in Groenland. Groenlanders zijn erg gek op kleurtjes. Je komt dan ook veel huizen tegen met allemaal verschillende, vrolijke kleuren. Ook deze huisjes behoren tot een van de mooiste bezienswaardigheden van Groenland.

Vakantie Groenland boeken?

Bekijk reisorganisaties

photo by: VisitGreenland